Abril 19, 2021
Per El Lokal
232 vistes

Aquest dimarts 20 d鈥檃bril la Secci贸 10a de l鈥橝udi猫ncia Provincial de Barcelona celebrar脿 una vista per resoldre els recursos d鈥檃pel路laci贸 dels set empresonats que segueixen al CP Brians des de fa cinquanta dies acusats d鈥檋aver participat en les protestes del passat 27 de febrer a la ciutat de Barcelona en defensa de Pablo Hassel i dels drets i llibertats fonamentals.

El jutjat d鈥檌nstrucci贸 n煤m. 2 els mant茅 empresonats en una imputaci贸 col路lectiva per temptativa d鈥檋omicidi, desordres p煤blics i atemptats a agents de l鈥檃utoritat. M茅s enll脿 de la hist猫ria medi脿tica inicial, de la investigaci贸 judicial ha transcendit que no va existir en cap moment cap risc per a l鈥檃gent de la Gu脿rdia Urbana que es trobava dins d鈥檜na furgoneta davant de la Comissaria de la Rambla ja que el propi agent va resultar il路l猫s, ell mateix va sortir de la furgoneta i va tornar-hi a entrar a buscar l鈥檈xtintor per apagar el foc i en la inspecci贸 ocular realitzada amb les parts es va comprovar que l鈥檌nterior del vehicle es trobava en perfecte estat.

Per altra banda hem de denunciar que ni en els atestats policials ni en la resoluci贸 judicial de pres贸 s鈥檋a arribat a concretar quina ha estat la participaci贸 de cadascun dels implicats en els fets utilitzant una imputaci贸 col路lectiva i gen猫rica basada en elements de dret penal d鈥檃utor (la nacionalitat italiana compartida d鈥檃lguns dels empresonats, la presumpci贸 ideol貌gica anarquista o la forma de vida col路lectiva en espais alliberats).

Tot aix貌 est脿 passant en un expedient en qu猫 ha comparegut com a acusaci贸 particular el propi agent i l鈥橝juntament de Barcelona, que havia dit que no ho faria, i com a acusaci贸 popular el Sindicat de Policia Local, el CSIF i el Sindicat de Policies de Catalunya, fet que demostra l鈥檈spectacularitzaci贸 del procediment i la voluntat d鈥檜tilitzar els set empresonats com a escarment per al conjunt del moviment de les protestes.

[Per tot aix貌 nosaltres demanem, llibertat immediata ja dels set empresonats!
Autor font: Ellokal.org