Juny 21, 2022
Per Nord-Estl Libertari
213 vistes

Nombrosos comentaris discriminatoris i que alguns fins i tot fomenten l’odi a les xarxes socials en reacci贸 a l’anunci d’un espot promocional de Lloret de Mar del Pride Costa Brava del 2 de juliol 

Commemoraci贸 a Lloret del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+ 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva mar铆tima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 21/06/2022.- Aquests dies hi ha nombrosos comentaris discriminatoris i que alguns fins i tot fomenten l’odi a les xarxes socials en reacci贸 a l’anunci d’un espot promocional de Lloret de Mar (la Selva mar铆tima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) del Pride Costa Brava del 2 de juliol, per a commemorar la celebraci贸 del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+.  

Que passi aix貌, demostra que s贸n necess脿ries les pol铆tiques p煤bliques LGTBI d’ajuntaments i govern de la Generalitat. Que 茅s necessari seguir apostant per la formaci贸 i sensibilitzaci贸, l’atenci贸 i l’acompanyament i de legislar per la igualtat de tracte i la no discriminaci贸. 

Les agressions verbals denunciades per part dels organitzadors del Pride Lloret posen en relleu que ens calen mesures p煤bliques LGTBI+ d’Ajuntaments i Govern de la Generalitat, amb formaci贸 i sensibilitzaci贸, l’atenci贸 i l’acompanyament i de legislar per la igualtat de tracte i la no discriminaci贸 per fer dels municipis i del pa铆s un territori lliure de viol猫ncies i discriminacions. 

Aquestes agressions verbals a les xarxes socials demostren que el feixisme atempta a trav茅s del discurs de l’odi contra qualsevol mena de difer猫ncia, contra els principis democr脿tics, sobretot que es tracta justament davant de la destrucci贸 qualsevol pluralisme democr脿tic. En aquest sentit, en paraules de la filosofa M谩rcia Tiburi, les formes quotidianes del feixisme comencen pel menyspreu per l’altre, la indifer猫ncia per aquells que no s贸n com el que tradicionalment s’ha constru茂t com a norma, per justificar despr茅s la viol猫ncia i l’agressivitat verbal, el gust per l’insult i la desqualificaci贸 de l’altre.  

El reaccionari presenta el trans, el queer, l’homosexualitat, tota aquella gent que no at茅n la norma constru茂da “d’una persona corrent i natural” en comptes d’aquelles persones que no se senten c貌modes en la definici贸 bin脿ria home/dona, mascul铆/femen铆.
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com