Juny 21, 2022
Per Nord-Estl Libertari
213 vistes

Nombrosos comentaris discriminatoris i que alguns fins i tot fomenten l’odi a les xarxes socials en reacció a l’anunci d’un espot promocional de Lloret de Mar del Pride Costa Brava del 2 de juliol 

Commemoració a Lloret del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+ 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 21/06/2022.- Aquests dies hi ha nombrosos comentaris discriminatoris i que alguns fins i tot fomenten l’odi a les xarxes socials en reacció a l’anunci d’un espot promocional de Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) del Pride Costa Brava del 2 de juliol, per a commemorar la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+.  

Que passi això, demostra que són necessàries les polítiques públiques LGTBI d’ajuntaments i govern de la Generalitat. Que és necessari seguir apostant per la formació i sensibilització, l’atenció i l’acompanyament i de legislar per la igualtat de tracte i la no discriminació. 

Les agressions verbals denunciades per part dels organitzadors del Pride Lloret posen en relleu que ens calen mesures públiques LGTBI+ d’Ajuntaments i Govern de la Generalitat, amb formació i sensibilització, l’atenció i l’acompanyament i de legislar per la igualtat de tracte i la no discriminació per fer dels municipis i del país un territori lliure de violències i discriminacions. 

Aquestes agressions verbals a les xarxes socials demostren que el feixisme atempta a través del discurs de l’odi contra qualsevol mena de diferència, contra els principis democràtics, sobretot que es tracta justament davant de la destrucció qualsevol pluralisme democràtic. En aquest sentit, en paraules de la filosofa Márcia Tiburi, les formes quotidianes del feixisme comencen pel menyspreu per l’altre, la indiferència per aquells que no són com el que tradicionalment s’ha construït com a norma, per justificar després la violència i l’agressivitat verbal, el gust per l’insult i la desqualificació de l’altre.  

El reaccionari presenta el trans, el queer, l’homosexualitat, tota aquella gent que no atén la norma construïda “d’una persona corrent i natural” en comptes d’aquelles persones que no se senten còmodes en la definició binària home/dona, masculí/femení.
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com