Juliol 28, 2021
Per Nord-Estl Libertari
208 vistes


Mou-te en Bici recull 354 firmes perquè Salt aposti per una mobilitat més sostenible 

L’entitat va iniciar la campanya després de l’atropellament mortal d’una ciclista el febrer passat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 28/07/2021.- Llegim al Diari de Girona que l’entitat Mou-te en Bici va iniciar aquest hivern una recollida de signatures on es posava de manifest que durant la legislatura passada i l’actual no s’havia fet cap millora de les infraestructures ciclistes, ni cap pla d’actuacions pel desenvolupament de la mobilitat sostenible a Salt (Gironès, comtat de Girona). La recollida es va posar en marxa arran de l’atropellament mortal d’una ciclista el 18 de febrer, a la cruïlla del municipi entre el carrer Doctor Ferran i l’avinguda de la Pau. 

La campanya de recollida de signatures es va fer en format digital, mitjançant un formulari en línia i també en paper, a peu de carrer. 

total, l’entitat ha aconseguit reunir 354 signatures que dimarts passat, dia 20 de juliol, es van entregar en mà a l’alcalde de Salt, Xavier Viñas, i al tercer tinent d’alcalde, Toni Vidal, en una reunió que va tenir lloc al mateix consistori. 

A la trobada, Mou-te en Bici va transmetre als responsables municipals «preocupació per la inacció en l’àmbit de mobilitat sostenible i sobretot de mobilitat en bicicleta dels últims». 

Mou-te en Bici va destacar que «com a mínim fa sis anys» que no es fa cap projecte en aquest sentit. També es van posar sobre la taula les diverses notícies aparegudes als mitjans de comunicació de casos d’assetjament a ciclistes i de demandes d’alumnes i d’associacions de famílies per tal de tenir un accés segur als centres educatius. 

Mou-te en Bici demana que l’Ajuntament de Salt que treballi principalment cinc eixos: desenvolupar un pla de mobilitat, aplicar a tot el terme municipal la zona 30, millorar i ampliar els carrils bici de la vila, engegar programes de formació i promoció de l’ús de la bicicleta i incorporar una patrulla ciclista a la Policia Local. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com