Juny 16, 2021
Per Nord-Estl Libertari
147 vistes


Mofa musical a Vox, a Blanes, per a reivindicar el so de la copla 

La fanfàrria Biflats interpreta una versió burlesca d’un himne, que es va interpretar davant membres del partit d’ultradreta 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 16/06/2021.- Llegim al portal LaRepública.cat que Biflats, la primera fanfàrria amb so de cobla, ha penjat a les xarxes una acció que s’ha convertit en viral. El vídeo, gravat el dilluns 7 de juny, es va fer davant d’una parada de Vox a Blanes (Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona).  

Els components del grup van formar-hi davant amb uniformes paramilitars i equipats amb els seus instruments per interpretar un surrealista himne que el mateix grup ha descrit al seu Twitter com “la versió que es mereix Vox“. Els membres de la formació espanyolista d’ultradreta no van ser ni tan sols capaços de captar la ironia i el sarcasme dels artistes, que se n’estaven enfotent, i els van correspondre amb aplaudiments. I és que els de Vox, només de presenciar posats marcials, ja perden l’oremus. 

El component del grup, Edgar Massegú, explica a LaRepública.cat que estaven rodant aquell dia a Blanes un videoclip per al seu nou disc titulat ‘Fanfarrona‘, que presenten aquest divendres 17 de juny, i es van adonar de la presència de la parada de Vox. Va ser aleshores que –d’acord amb el seu tarannà humorístic i passat de voltes– van decidir improvisar una paròdia per ridiculitzar-los. Concretament gravaven el videoclip del single ‘Pixapins‘ i per això duien la indumentària que es pot veure a les imatges. Massegú apunta que el seu objectiu com a grup és el d’apropar el so de la cobla al públic jove i al carrer més enllà de la sardana i exportar aquest so tan nostrat. Per això pensa que l’acció que s’ha fet viral pot ajudar-hi. 

No és en va que un dels clarinets sigui de color groc; tampoc és en va que un dels components dugui espardenyes de veta, ni és en va que utilitzéssim la cobla; perquè pensem que si un dia aquests manessin el primer que farien seria carregar-se la cobla“, apunta Massegú. Afegeix que “el virtuosisme tan excels dels nostres músics fa difícil reconèixer quin himne s’estava interpretant però algunes notes poden fer pensar que es tractava de l’Himne de Riego“. 

De ben segur que l’ocurrent vídeo, que s’ha tornat viral, ajudar a donar més visibilitat a la tasca de Biflats i al seu propòsit de promoure la cobla.  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com