Gener 28, 2022
Per CGT Diputació De BCN
308 vistes

PROU MENTIDES! 29 DE GENER MOBILITZACIONS PER LA DEROGACIÓ DE LA REFORMA LABORAL

Comunicat de la Taula Sindical de Catalunya

Des de la Taula Sindical de Catalunya, formada pels sindicats CGT, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), CNT, COS, Solidaritat Obrera i Cobas, fem una crida a participar a les mobilitzacions del proper dissabte 29 de Gener per la derogació real de la nefasta reforma laboral del 2012, com a primer pas en la recuperació dels drets robats a la classe treballadora.

Partits polítics del govern i sindicats majoritaris han mentit al conjunt dels i les treballadores. Cap modificació que compti amb el suport de la CEOE serà res més que petits ajustos que consoliden el pitjor del greu atac que vam patir ara farà 10 anys.

PSOE i Podemos van repetir un i altre cop en els seus programes, fins i tot signat en acords parlamentaris, que es procediria a derogar el dur atac perpetrat contra les condicions de treball de la nostra classe. Constatem que continuarien vigents retrocessos altament negatius com els següents:

 • Reducció de la indemnització per acomiadament improcedent de 45 a 33 dies per any treballat.
 • Reducció del màxim d’indemnització de 42 mesos a 24.
 • Pràctica eliminació dels salaris de tramitació.
 • Facilita la justificació dels acomiadaments objectius i EROs per part de les empreses.
 • Eliminació de la capacitat de les administracions públiques per bloquejar EROs.
 • Capacitat de reducció de salaris en les modificacions substancials de les condicions de treball.
 • Autopista legal pels EROs o Modificacions de condicions amb ridícules justificacions que fan molt difícil qualsevol impugnació.
 • Establiment unilateral de la jornada irregular.
 • Estatalització de la negociació col·lectiva (reivindiquem un model de negociació col·lectiva descentralitzada, arrelada al territori i en mans dels propis treballadors/es).

No només això si no que una de les mesures presentades com a ‘positives’ de la nova regulació, els anomenats ERTOS RED, són ni més ni menys que un regal per a la patronal per finançar els seus ajustos de plantilla amb fons públics provinents dels pressupostos i la pròpia seguretat social.

Mentrestant, els i les treballadores continuem patint increment del preu de l’electricitat i una inflació disparada mentre els nostres salaris segueixen any rere any perdent capacitat adquisitiva, sense que a gairebé ningú l’importi.

Cal dir prou! No ens empassem la derogació fake!

Fem una crida a tota la classe treballadora catalana a mostrar la repulsa i exigir la derogació de les reformes laborals, de forma especial les de 2012 i 2010, que ens estant enfonsant en unes vides precàries per engreixar els seus beneficis.

El dissabte 29 de gener, surt al carrer!

PROU MENTIDES! 29 DE GENER MOBILITZACIONS PER LA DEROGACIÓ DE LA REFORMA LABORAL

Comunicat de la Taula Sindical de Catalunya

—-

29G: MANIFESTACIONS PER LA DEROGACIÓ REAL DE LA REFORMA LABORAL

Partits polítics del govern i sindicats majoritaris ens han mentit al conjunt dels i les treballadores. Cap modificació que compti amb el suport de la CEOE farà res que no sigui un maquillatge que consolida el pitjor del greu atac que vam patir ara farà 10 anys.

Alguns partits demanaven el vot prometent la derogació de la pitjor Reforma Laboral patida per la classe treballadora en els darrers 40 anys, però després han mentit a tothom que s’ho va creure i han mantingut la majoria de les agressions patides.

Han comptat amb uns col·laboradors necessaris: uns sindicats dits majoritaris que no han realitzat cap mobilització en aquest temps, i que s’han limitat a acordar en un despatx, lluny de la classe treballadora, el que li semblava correcte als empresaris. D’aquesta forma consoliden la major part de l’articulat del que es va combatre amb dues vagues generals el 2012.

Mantenir aquests atacs de la patronal és encara més greu en l’actual context de precarització degut en bona part a aquesta legislació, a una inflació disparada, a uns preus de l’habitatge absolutament criminals, pensions de misèria i a uns serveis públics reduïts a la mínima expressió.

Que no ens prenguin el pèl! Mentre intenten convèncer a la població que això és el que hi ha, no tothom ens rendim. Els sindicats de la Taula Sindical de Catalunya que convoquem aquestes mobilitzacions (CGT, IAC, CNT, Cobas, COS, Solidaritat Obrera), les entitats i moviments socials que hi donen suport fem un pas endavant contra la lògica miserable de la submissió.

El dissabte 29 de gener sortirem al carrer a assenyalar als partits polítics hipòcrites que enganyen a la població, diuen una cosa i fan la contrària, a les estructures sindicals domesticades i a la patronal capitalista directa culpable de la nostra explotació i precarietat diària.

Cal dir prou! No ens empassem el verí de la falsa derogació!

Fem una crida a tota la classe treballadora catalana a mostrar la repulsa i exigir la derogació de les reformes laborals, de forma especial les de 2012 i 2010, assistint a les mobilitzacions programades pel proper dissabte 29 de Gener per la Taula Sindical de Catalunya i 3 de febrer.

Barcelona. 29 gener. 18:00 Jardinets de Gràcia (Gran de Gràcia/Diagonal)

Lleida. 29 gener. 18:00 Subdelegació del govern

Tarragona. 29 gener. 12:00 Estàtua dels despullats.

Sabadell. 29 gener. Pl. Creu de Barberà 12:00

Columnes cap a la manifestació de Barcelona:

Sallent-Berguedà: 29 gener. 15:45 estació RENFE Manresa

Besòs: 29 gener. <M> Santa Coloma L1 16:00 (columna a peu i amb bici)

Baix Llobregat combatiu, recorregut:

 • Esplugues 29 gener. 16:00 Ajuntament Esplugues, Pl.Santa Magdalena 5
 • L’Hospitalet 29 gener. 16:45 Metro Ernest Lluch
 • Sants, 29 gener. 17:15 Plaça del centre

Barcelona 3 de febrer, 11:00 Delegació del govern. 19:00 Foment del Treball

—-

Cartells per xarxes (JPG): 1 i 2.

Comunicat de CGT Catalunya (PDF)
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com