Desembre 11, 2020
Per Nord-Estl Libertari
404 vistes
Un moment de la concentració de treballadors dels hotels de Monterey i Roger de Flor en contra dels acomiadaments. ACN
      Concentració de treballadors dels hotels de Monterey i Roger de Flor en contra dels acomiadaments

Mig centenar de treballadores i treballadors de dos hotels de Lloret de Mar protesten contra els acomiadaments 

El Monterey i el Roger de Flor donen feina a més d’un centenar de persones 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 11/12/2020.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, treballadores i de treballadors dels hotels Monterey i Roger de Flor de Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) han sortit al carrer aquest divendres al matí per protestar en contra dels acomiadaments que planteja la direcció de cada empresa. Els dos establiments han comunicat la decisió de prescindir de tota la plantilla, que consta de 80 treballadores i treballadors en el cas del Monterey i 28 en el de Roger de Flor

Mig centenar de treballadores i treballadors s’ha concentrat davant de la porta de l’Hotel Monterey, que hi ha al costat del casino del municipi. Portaven una pancarta en què exigien que s’aturessin els acomiadaments en el món de l’hostaleria. 

El portaveu del sector serveis de CCOO a la demarcació de Girona, Antonio Ferro, ha avançat que aquest divendres al migdia es reuneixen amb la direcció de l’HotelMonterey per poder negociar que no es faci fora a totes les treballadores i a tots els treballadors. “Creiem que es pot buscar algun tipus d’acord“, ha afirmat Ferro. 

El sindicat ha apuntat que habitualment hi ha 42 treballadores i treballadors que hi treballen durant tot l’any, mentre que les i els 38 restants són fixes discontinus i estan contractats uns deu mesos, en funció de la temporada. Per això Ferro creu que l’hotel “necessita un mínim de plantilla” perquè s’encarregui del manteniment i aconseguir que “l’hotel tingui viabilitat” mentre no arriba la temporada d’estiu.  

La situació del Monterey, però, és complicada ja que aquest estiu no ha obert. Les restriccions en la mobilitat i les baixes previsions turístiques van portar a l’empresa a descartar obrir el negoci durant l’estiu per estalviar-se possibles pèrdues i han mantingut a tota la plantilla amb un ERTO. Ara, la direcció ha plantejat fer-los fora a tothom. Tot i així, Ferro creu que “independentment del canvi de model” que plantegi l’empresa, “el treballador és necessari“. Per això demanen a la direcció que mantingui un mínim de treballadores i treballadors en plantilla. 

L’Hotel Roger de Flor ja ha oficialitzat els acomiadaments 

En una situació diferent hi ha els 28 treballadores i treballadors de l’Hotel Roger de Flor, que també està a Lloret de Mar. En aquest cas, la plantilla va rebre entre aquest dijous i el divendres una carta amb l’acomiadament. En aquesta carta també hi adjuntaven un document assegurant que donaven per trencades les negociacions amb el comitè d’empresa. Tot i així, Antonio Ferro ha afirmat que mai han negociat res amb la direcció de l’hotel. 

Per aquest mateix motiu, des de CCOO ja han portat el cas al gabinet jurídic per tal que aquest prengui les mesures pertinents. El secretari general de la Federació del sector de serveis de CCOO a la demarcació de Girona, Josep Maria Montalban, ha avançat que “haurà de ser l’autoritat laboral” qui determini el futur de la situació de les treballadores i dels treballadors. 

En aquest sentit, Montalban reafirma que “no s’ha produït cap mena de negociació” amb la direcció i com a prova d’això “no hi ha cap acta” de reunions entre els representants sindicals i l’empresa. Per això creu que el cas podria acabar als jutjats i que sigui la justícia “qui determini si s’ha actuat conforme la llei, que està clar que no“, ha afegit el secretari general. 

Montalban ha afirmat que el cas de l’Hotel Roger de Flor és “pràcticament un cas de pirateria“. Antonio Ferro ha lamentat que l’empresa els “enviï a Fogassa” sense pagar-los el que queda pendent del mes de març i sense negociar com es compensen les vacances que encara tenen pendent. A més, aquest últim hotel sí que ha obert l’estiu i ha registrat “unes ocupacions excel·lents“, segons el portaveu sindical. 

Montalban ha assegurat que els casos d’aquests dos hotels no és comparable amb la resta d’empreses del mon de l’hostaleria. El secretari general ha afirmat que en la majoria de casos, els empresaris han pactat com es compensaven les vacances i els ERTO amb la plantilla per superar la crisi generada per la pandèmia de covid-19. 

Per això, Montalban creu que es tracta de dos casos que “aprofiten la situació” per “desprendre’s del capital humà” i “generar incertesa” entre les treballadores i els treballadors. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com