Octubre 29, 2022
Per Nord-Estl Libertari
1,159 vistes

Més provocacions d’extrema dreta, ara Vidal-Cuadras 

Un grupet de l’extrema dreta espanyolista exigeix que la bandera monàrquica espanyola estigui onejant a tots els ajuntaments catalans 

L&A ha afirmat que ja ha presentat els requisits perquè 25 Consistoris compleixin l’obligació marcada per la llei 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Viladamat (Terraprim, Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) 29/10/2022.- Llegim que un grupet de l’extrema dreta espanyolista dit Foro Libertad y Alternativa (L&A) ha reclamat que els 798 ajuntaments catalans en els quals no oneja la bandera de la monarquia espanyola han de complir amb l’obligació que marca la llei. “Només el 13% dels ajuntaments de Catalunya tenen la bandera espanyola“, ha indicat l’entitat a un comunicat signat per l’ex-vicepresident del Parlament Europeu i expresident del PP al Principa de Catalunya, Alejo Vidal-Quadras (fundà Vox i ara L&A). 

L&A ha afirmat que ja ha presentat els requisits perquè 25 Consistoris compleixin la llei. “La comissió jurídica del Foro Libertad y Alternativa presentarà successius requisits davant tots i cadascun dels Ajuntaments, Diputacions Provincials i Governs Autonòmics als edificis dels quals no onegi la bandera d’Espanya, com és preceptiu“, ha afirmat l’organització al comunicat.  

El grupet de Vidal-Cuadras afirma que “trabajan, en estos momentos, para devolver a España el rumbo hacia la unidad, la seguridad, el respeto al orden constitucional“. 

No solament com a ciutadans, sinó com a fundació, tenim un interès legítim en que es compleixi la Constitució i la Llei en els seus termes estrictes en tots i cadascun dels municipis que componen el nostre país, en particular quan aquesta presumpta inobservança de la norma està relacionada amb una sort d’ideologia imposada, ja que tal circumstància afecta, i de manera directa, a la llibertat de pensament, entre altres diverses qüestions. El compliment de la Llei a un estat de dret no és una opció“, ha sentenciat aquest grupet. 

El Parlament de Catalunya ja va rebutjar obligar els Ajuntaments a onejar la bandera monàrquica estatal. Aquesta decisió es va prendre després que Vox portés a la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament una proposta de resolució perquè la Cambra catalana instés els Ajuntaments del Principat de Catalunya a col·locar la bandera monàrquica espanyola a les façanes dels seus Consistoris. La proposta només va rebre el suport de Ciutadans i el PP
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com