Setembre 18, 2021
Per Nord-Estl Libertari
317 vistes


M茅s de mig miler de persones de la Regi贸 Sanit脿ria de Girona tenen la tercera dosi. Entre la gent vacunada amb la tercera dosi hi ha Toni Mir贸, que fa m茅s d’un any es va sotmetre a un trasplantament de rony贸 i forma part del col路lectiu d’alt risc: 芦Vuit companys trasplantats han mort per covid-19禄 

El 芦mal resultat dels festivals d’estiu禄 en mat猫ria de covid-19 no permet fer a Roses el Fort Festival. El certamen de m煤sica electr貌nica, que s’havia de celebrar a Roses, es trasllada al Port煤s, municipi de l’Estat franc猫s 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Cadaqu茅s (Serra de Rodes, Alt Empord脿, comtat de Peralada) 18/09/2021.- Llegim al Diari de Girona que la Regi贸 Sanit脿ria de Girona va comen莽ar ahir a administrar la dosi addicional de la vacuna contra la covid-19. Es van convocar al punt de vacunaci贸 del Palau Firal de Girona un total de 547 persones, les quals tenen en com煤 haver estat trasplantades d’algun 貌rgan s貌lid i/o estar prenent medicaci贸 immunosupressora.  

D’altra banda, tamb茅 es va comen莽ar a posar la dosi addicional en centres residencials de gent gran. Ahir concretament Salut va vaccinar un total de vint usuaris de la Resid猫ncia Hospital de Cadaqu茅s (Serra de Rodes, Alt Empord脿, comtat de Peralada). 

La dosi addicional de la vacuna contra la covid-19 s’administra a les persones que necessiten un refor莽 per aconseguir una millor resposta immunit脿ria per fer front al coronavirus-19. En concret, aquesta dosi addicional s’administra, per ara, a persones receptores de trasplantament d’貌rgans s貌lids amb tractament immunosupressor, a persones receptores de trasplantaments de progenitors hematopo猫tics i a persones amb tractament amb f脿rmacs anti-CD20. Aquestes persones, seran citades per sms, i les vacunes s’administraran principalment en els hospitals on siguin tractats habitualment o en els centres de salut o punts de vacunaci贸 que se’ls indiqui. Properament tamb茅 es vacunaran totes les persones que pertanyen al grup 7 (condicions de molt alt risc amb immunosupressi贸). 

 En els propers dies tamb茅 s’aniran citant m茅s pacients amb indicaci贸 per rebre la dosis addicional, els quals aniran essent citats de manera progressiva.  

Toni Mir贸, de la Regi贸 Sanit脿ria de Girona, ha rebut aquesta dosi addicional, tot i que en el seu cas li han administrat a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona (Barcelon猫s Nord). 

El virus, letal en trasplantats 

Mir贸 va patir una insufici猫ncia renal el 2016 i va haver de fer di脿lisi fins que es va sotmetre al trasplantament d’un rony贸, just un mes abans de l’inici de la pand猫mia de covid-19 i el confinament m茅s sever. 

El confinament domiciliari de tres mesos a mi se’m va allargar fins a m茅s de vuit. M’acabaven de fer el trasplantament i era molt arriscat sortir al carrer amb el perill d’agafar el virus禄, explica Mir贸. No va ser fins que va rebre la vacunaci贸 que va comen莽ar a reprendre la normalitat. 芦De les deu persones que vam rebre el rony贸 abans de la pand猫mia, nom茅s n’hem sobreviscut dos. Els altres es van contagiar de la covid-19 i, com a conseq眉猫ncia, van morir. Em va impactar molt perqu猫 em podria haver passat a mi禄, admet. 

Malauradament, un any despr茅s de rebre el rony贸, el seu organisme el va rebutjar i Mir贸 va haver de reprendre la di脿lisi. De moment, torna a estar a la llista d’espera per a sotmetre’s a un nou intent de trasplantament. 

El 芦mal resultat dels festivals d’estiu禄 en mat猫ria de covid-19 no permet fer a Roses el  Fort Festival 

El Diari de Girona informa que a llum verda pel Fort Festival no ha arribat. Despr茅s de celebrar les anteriors edicions a Tossa de Mar (la Selva mar铆tima, la Selva, comtat de Girona), els promotors del certamen de m煤sica electr貌nica feia mesos que treballaven de la m脿 de l’Ajuntament de Roses (Serra de Rodes, Alt Empord脿, comtat de Peralada) per a portar el festival (a peu dret i sense dist脿ncia de seguretat sanit脿ria) al recinte emmurallat de la Ciutadella. 

Per貌 el 芦mal resultat dels festivals d’estiu [Vida, Canet Rock i Cru茂lla]禄, assenyala el regidor de l’脌rea de Cultura i Festes, 脠ric Ib谩帽ez, 芦va fer que la Generalitat es fes enrere i no volgu茅s sentir a parlar de celebrar festivals d’aquestes caracter铆stiques禄, sentencia. Per aquest motiu, el Fort Festival ha anunciat que fa les maletes i es trasllada a la localitat del Port煤s (municipi de l’Estat franc猫s, al Baix Vallespir, que compta amb el barri Els L铆mits del municipi de la Jonquera, de l’Alt Empord脿, sempre a l’Albera), on 芦la legislaci贸 茅s m茅s laxa禄.  

L’impacte econ貌mic que suposa la p猫rdua d’un festival que havia de reunir a Roses una aflu猫ncia de 7.000 persones, per貌, 茅s 芦dif铆cil de quantificar禄 perqu猫 aquesta havia de ser la primera edici贸 a la localitat. 芦Ens sap molt de greu perqu猫 representava la possibilitat de tenir visitants fora del que 茅s estrictament temporada alta禄. De fet, segons confessa Ib谩帽ez, el recinte de la Ciutadella est脿 capacitat per a acollir unes 20.000 persones (xifra similar a l’edici贸 d’enguany del Canet Rock, que en va concentrar 22.000), per貌 l’organitzaci贸 ja havia descartat un aforament massiu i treballava amb la previsi贸 d’acollir 7.000 persones 芦per seguretat禄 sanit脿ria a causa de la pand猫mia de covid-19, subscriu. 

Tot i que enguany se’ls ha escapat dels dits, Ib谩帽ez assenyala que la voluntat 芦de les dues parts禄 茅s que al 2022 芦el festival se celebri a Roses, sempre i quan les condicions ho permetin禄. Amb tot, el regidor recorda que en aquests moments 芦el que prima davant de tot 茅s la salut p煤blica禄. 

脥ndex avui de risc de rebrot de covid-19: Girona 146.19 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 83 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 187 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 173.78 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 0.84 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). Cadaqu茅s 31.61 (Baix) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 1 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 2 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 73.75 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 0.43 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). Roses 92.56 (Mitj脿) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 9 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 20 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 81.84 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 1.13 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). La Jonquera i els L铆mits del Port煤s 288.75 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 5 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 7 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 212.77 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 1.36 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com