Maig 23, 2022
Per Nord-Estl Libertari
26 vistes
Matí caòtic a les estacions de tren de Girona 

Continuen els retards als trens AVE pels actes de sabotatge nocturn d’ahir i també s’han cancel·lat alguns trens 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 23/05/2022.- Llegim al Diari de Girona que els actes de sabotatge que es van produir ahir a les vies de l’AVE al seu pas per la línia Barcelona Girona Figueres segueixen portant cua. 

Aquest dilluns al matí està essent caòtic a les estacions de tren de Girona. Ja que, d’una banda, hi ha trens AVE que no circulen i de l’altra, perquè s’estan desviant els viatgers als combois del tren convencional, és a dir, a Rodalies i trens Mitja Distància i de l’altra, hi ha retards en els que s’hi es mantenen. 

El motiu d’aquestes alteracions en el servei, segons Renfe, són encara els actes de sabotatge d’ahir que fan que els trens d’alta velocitat que circulen entre Barcelona Girona i Figueres Vilafant han patit demores entre 30 i 45 minuts; el migdia ja s’havien escurçat fins als 15, segons Renfe. Però alhora, arran d’això, s’han hagut de cancel·lar alguns trens de forma “puntual“, diu la companyia. Fins a un quart de deu del matí, ja s’havien anul·lat tres trens de la línia d’alta velocitat. 

L’estació del tren convencional s’ha anat omplint aquest matí i a la zona de les andanes hi havia molta gent esperant trens de Rodalies i de Mitja Distància per marxar de Girona sobretot cap a Barcelona. 

Els tres actes de sabotatge nocturn perpetrats en tres trams de la línia d’alta velocitat que transcorre de Barcelona a Figueres han seguit avui provocant problemes als AVE que connecten amb Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló). 

Els Mossos d’Esquadra tenen oberta una investigació. 

Els actes de sabotatge es van registrar en un espai de 20 minuts en tres punts diferents de la línia de l’AVE Barcelona Figueres i van consistir en la crema de canaletes de la xarxa de cablatge del sistema de senyalització dels trens, que va quedar «greument afectada», segons informava ahir l’agència EFE

Tres sabotatges al mateix temps 

Tres actes de sabotatge perpetrats durant la nit de diumenge en tres trams de la línia d’alta velocitat que transcorre per la línia Barcelona Girona i Figueres-Vilafant provocaren durant tot el dia retards d’una hora als AVE que connecten amb Girona i Perpinyà, segons van informat fonts del gestor d’infraestructures ADIF i de Renfe.  

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació sobre aquests actes vandàlics, segons fonts de la policia autonòmica. 

Fonts d’ADIF han assenyalat a l’agència EFE que els actes «de sabotatge» es van registrar en un espai de 20 minuts en tres punts diferents de la línia de l’AVE Barcelona-Figueres i van consistir en la crema de canaletes de la xarxa de cablatge del sistema de senyalització dels trens, que va quedar «greument afectada». 

Les mateixes fonts han explicat que el primer dels actes vandàlics va ocórrer a les 00.03 hores en el tram comprès entre Riudellots i Vilobí, i el segon, cinc minuts després, a les 00:08 hores, entre Vilobí i l’entrada a la capital de Girona. En aquests trams, han indicat, els danys van ser ocasionats per fogueres que van afectar les dues vies de l’AVE. A les 00.20 hores es va detectar un altre sabotatge en un tram de 24 quilòmetres, entre Girona i Vilademuls, on els danys van afectar una de les dues vies de l’AVE. 

A conseqüència d’aquests actes, han dit des de Renfe, els trens d’alta velocitat que circulen entre Barcelona Girona i Figueres-Vilafant pateixen demores de fins a 60 minuts. Els operaris d’ADIF, han indicat fonts del gestor, «esperen restablir totalment el servei en les dues vies durant el dia», tot i que anirà obrint al servei els trams a mesura que es reparin els danys. 

El gestor ferroviari, a més, prepara la interposició d’una denúncia davant els Mossos «per danys a la infraestructura i a l’explotació ferroviària». 

Fonts dels Mossos d’Esquadra, per la seva part, han informat que durant la nit van ser alertats per ADIF de la presència de fogueres i cremes en la línia i que «hi ha oberta una investigació» sobre aquests fets.
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com