Desembre 5, 2021
Per Nord-Estl Libertari
355 vistes


Mares i pares de l’Escola Turó del Drac de Canet recullen signatures contra la imposició del 25% en castellà 

Van començar el divendres a la tarda a la sortida de l’escola i en van recollides unes 160 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Canet de Mar (Alt Maresme, Maresme, comtat de Girona) 05/12/2021.- Llegim a VilaWeb que mares i pares de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar (Alt Maresme, Maresme, comtat de Girona) han engegat una campanya de recollida de signatures contra la imposició del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’impartir el 25% de les classes d’un grup de P5 en castellà. La mare i el pare d’un alumne d’aquest grup han demanat que s’imparteixin en aquesta llengua la meitat de les hores lectives, i mentre el tribunal resol la qüestió ha ordenat com a mesura cautelar el 25% esmentat.  

Al document de recollida de signatures, titulat ‘En defensa de la immersió lingüística’, les i els signants exposen el desacord amb aquestes mesures cautelars i la voluntat que autoritats i administracions competents mantinguin plenament la immersió i el model d’escola catalana. 

La recollida de signatures que va començar el divendres per la tarda, a la sortida de l’escola, i de moment se n’han recollit unes 160. A banda han penjat pancartes davant del centre educatiu en què es poden llegir lemes com ‘La llengua no es toca‘. 

La mesura cautelar dictada pel TSJC ha d’entrar en vigor el dijous 9 de desembre. Estableix que es faran en castellà tres de les cinc tardes de la setmana i dues hores més en horari de matí la resta de dies. Les famílies mobilitzades davant del que consideren una “vulneració” del model lingüístic han rebut també el suport de l’Ajuntament de Canet de Mar, que veu la mesura com un “atac” a l’escola catalana. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com