Juny 15, 2021
Per Direta
221 vistes


El debat sobre com s’està desplegant l’energia renovable és viu. Només cal viatjar unes desenes de quilòmetres fora de Barcelona per copsar una autèntica revolta ciutadana contra molins gegants i camps de plaques fotovoltaiques. Les comarques menys poblades del país són l’indret escollit per instal·lar-hi les centrals que hauran de subministrar la creixent demanda elèctrica de Barcelona, València o de les zones amb turisme massificat. Entitats ecologistes, ajuntaments, consells comarcals i organitzacions agràries s’han alçat sota el crit: “Així no”.

És per això que hem considerat d’interès mapejar-ho, mostrar-vos mitjançant una eina col·laborativa d’OpenStreetMap quines són les comarques amb major concentració de fotovoltaica i d’eòlica, però sobretot visibilitzar-hi els indrets del territori on més s’està alçant la veu crítica: la Terra Alta i el Baix Ebre, les Garrigues i el Segrià, l’Anoia i la Conca de Barberà, la Segarra i l’Urgell, el Pallars Jussà i l’Alt Empordà, els Ports i el Vinalopó. Ho podeu consultar al nostre web, i si voleu actualitzar o enriquir els continguts del mapa, ens podeu contactar a l’adreça electrònica: [email protected]

A la secció “Impressions” del número que teniu entre les mans, a més, publiquem un cara a cara entre Pep Puig i Boix (doctor en Enginyeria Industrial i vicepresident d’Eurosolar) i Sergi Saladié (geògraf i professor associat a la Universitat Rovira i Virgili). Responen la pregunta: Davant l’emergència climàtica, és viable una transformació energètica amb el consens de tot el territori? I encara més: si voleu saber en quines mans es concentren la majoria de grans projectes d’energia renovable, ho podeu fer accedint a les edicions en paper 519 i 506 de la nostra hemeroteca, dedicades a les veus del territori crítiques amb els megaprojectes fotovoltaics i eòlics, respectivament. Tot un debat per a la transformació social.
Autor font: Directa.cat