Octubre 16, 2021
Per Nord-Estl Libertari
143 vistes


Manifestaci贸 a la Jonquera per demanar la fi dels prost铆buls 

Reclamen una llei com la francesa que “castiga” els clients i propietaris          

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Jonquera (Albera, Alt Empord脿, vescomtat de Rocabert铆, comtat de Peralada) 16/10/2021.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, unes trenta persones s’han manifestat aquest dissabte a la Jonquera (Albera, Alt Empord脿, vescomtat de Rocabert铆, comtat de Peralada) per demanar que es tanquin els prost铆buls, que consideren que s贸n “camps de concentraci贸“. Amb una pancarta on es podia llegir el lema ‘Tanquin els camps de concentraci贸 per a dones i nenes‘, han sortit de davant de Paradise –el prost铆bul m茅s gran d’Europa– i han recorregut uns metres per la poblaci贸. 

En la manifestaci贸 hi havia diverses personalitats expertes vingudes de diferents pa茂sos i que aquesta setmana han estat al Congr茅s dels Diputats per exposar la necessitat de tancar els locals on s’exerceix la prostituci贸 i aposten perqu猫 hi hagi una legislaci贸 similar a la francesa. 

Es vol que es tiri endavant una llei que defineixi aquesta pr脿ctica com una forma de viol猫ncia contra les dones i tamb茅 les nenes. Per aix貌, exigeixen que es penalitzi els clients i els proxenetes, alhora que es donin alternatives a les dones que es veuen obligades a exercir la prostituci贸.  

L’Alt Empord脿 茅s una de les comarques amb m茅s prost铆buls i dones que es veuen obligades a treballar-hi. La realitat per貌, 茅s que amb la pand猫mia de covid-19 i el tancament dels locals, l’activitat s’ha traslladat a pisos. 

En aquest sentit, el nombre d’habitatges on s’exerceix ha augmentat els darrers mesos a la comarca. Des de la Fundaci贸 Apip-Acam, que dona suport a les dones, expliquen que quan van als pisos no es troben les mateixes, ja que van canviant constantment. Aix貌 fa que sigui “complicat” saber quantes n’hi ha o fer el seguiment. 

En concret, Apip-Acam t茅 coneixement i contacte amb una trentena d’habitatges a la ciutat de Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤), on hi ha dones que, en altres circumst脿ncies, estarien en un prost铆bul. Des de l’entitat, destaquen la feina que han fet conjuntament amb les administracions per facilitar l’acc茅s als serveis socials d’aquestes dones, especialment perqu猫 es puguin vacunar contra el covid-19. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com