Novembre 27, 2020
Per CGT Ensenyament
393 vistes


Plataforma #SalvemEscolaPoliny脿

Signa el manifest

MANIFEST #SalvemEscolaPoliny脿

A l鈥橢scola Poliny脿 tenim les emocions desbordades des de gener quan se鈥檔s va informar verbalment que la nostra escola podria desapar猫ixer. Fa deu mesos que la nostra comunitat educativa ha hagut de seguir amb la vida a l鈥檈scola i, a causa de la crisi sanit脿ria actual, tamb茅 a casa envoltada d鈥檌nformacions poc clares per part de les administracions en relaci贸 al nostre futur.

Seguir endavant quan el projecte educatiu dels teus fills i filles penja d鈥檜n fil no 茅s f脿cil. Som una escola petita, d鈥檜n municipi petit del Vall猫s Occidental. Fa 10 cursos que estem en m貌duls prefabricats esperant un edifici definitiu i l鈥檃mpliaci贸 del nostre projecte a institut escola, tal i com se鈥檔s va prometre l鈥檃ny 2011. Aqu铆 vam n茅ixer, hem crescut i ens hem consolidat com un projecte d鈥檈scola viva i activa, dels pocs que tenim en aquesta 脿rea del Vall猫s. L鈥橢scola Poliny脿 compta amb un equip de mestres capa莽 i format espec铆ficament i 茅s centre formador per a professionals del m贸n de l鈥檈ducaci贸 i estudiants. Conv茅 remarcar que mantenir la nostra escola suposa mantenir viu aquest talent.

El Departament d鈥橢ducaci贸, a trav茅s de SSTT, ens va informar verbalment a l鈥檕ctubre que el curs vinent no obrir脿 l铆nia de P3 a la nostra escola a causa de la baixa natalitat del municipi. El Departament pret茅n estalviar recursos i concentrar tota l鈥檕ferta educativa a les dues escoles que tenen edifici, deixant una part de la poblaci贸 sense l鈥檈scola de proximitat que vol i tancant un projecte pedag貌gic que est脿 en sintonia amb la transformaci贸 educativa que ell mateix promou. Per貌 la prioritzaci贸 dels factors econ貌mics no hauria de servir com a excusa per fer desapar猫ixer cap projecte pedag貌gic en l鈥檈scola p煤blica.

Volem que els nostres fills i filles continu茂n compartint, vivint experi猫ncies, creixent i aprenent a la seva escola. Per aix貌 les fam铆lies seguirem apostant per construir col路lectivament el nostre projecte d鈥檈scola i recolzant el claustre i la resta de professionals que hi treballen. Perqu猫 som molt m茅s que un pegat per absorbir un pic de natalitat. Som una escola p煤blica, viva i activa, un ecosistema de fam铆lies amb tot un futur per construir.

Vetllar, tenir cura i protegir l鈥檈ducaci贸 dels nostres fills i filles 茅s una responsabilitat de tota la societat en conjunt. Per aix貌 les nostres demandes s贸n clares:

Encoratgem l鈥橝juntament a treballar en una resposta conjunta amb la nostra comunitat educativa per tal de conservar la riquesa pedag貌gica del municipi i mantenir vius tots els projectes educatius de Poliny脿. Volem que el consistori defensi el t铆tol de primera Vila Groga de Catalunya i promogui l鈥檈ducaci贸 p煤blica, de qualitat, inclusiva, democr脿tica, participativa i diversa per a tothom.

Demanem al Departament d鈥橢ducaci贸 que sigui coherent i mantingui viu un projecte pedag貌gic que va en sintonia amb el model educatiu que ell mateix promou. Volem mantenir la l铆nia de P3 el curs 2021-22 i mantenir el nostre claustre amb personal format en educaci贸 viva i activa, com tamb茅 una ubicaci贸 definitiva per l鈥檈scola.

Animem l鈥檃dministraci贸 a reduir les r脿tios dels centres educatius per tal de garantir un ensenyament de qualitat i una millor atenci贸 vers els nostres infants.

Les fam铆lies de l鈥橢scola Poliny脿 apostem per una escola p煤blica on la qualitat educativa i les necessitats d鈥檃prenentatge dels infants estiguin al centre. Nosaltres ho tenim clar: Volem la nostra escola.

SALVEM L鈥橢SCOLA POLINY脌!

CAP ESCOLA P脷BLICA ES TANCA!

Plataforma #SalvemEscolaPoliny脿

@salescpolinya

[email protected]
Autor font: Cgtense.pangea.org