Octubre 22, 2021
Per Nord-Estl Libertari
175 vistes


L’煤nic regidor d’En Com煤 l’Escala, Albert Pons, es manifesta favorable al macro parc e貌lic mar铆 Tramuntana i aposta per fer sacrificis del territori si es volen energies renovables 

Compara l’impacte del Tramuntana amb el del fenomen tur铆stic a la Costa Brava 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L’Escala i Emp煤ries (Baix Ter, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) 22/10/2021.- Per si no n’hi hagu茅s prou per l’actitud de desmarcar-se de la vintena de mocions aprovades per ajuntaments de les comarques gironins l’equip de govern del PSC de l’Ajuntament de l’Escala (Baix Ter, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) amb concomit脿ncia amb el Govern espanyol, format pel PSOE i Unides Podem, del que depenen l’aprovaci贸 o no del macro parc e貌lic mar铆 Tramuntana, a la badia de Roses, la formaci贸 En Com煤 l’Escala, segons Canal 10 Empord脿, creu que el territori ha de fer sacrificis si es vol apostar per les energies renovables.  

El seu portaveu i 煤nic regidor a l’Ajuntament de l’Escala, Albert Pons, explica que no es pot renunciar tant a la lleugera al parc e貌lic davant la Badia de Roses. Ho compara amb l’impacte que va suposar el turisme. Una vegada assumit que hi ha d’haver un canvi de model energ猫tic, Pons espera que la gesti贸 de les renovables no acabi a les mans de les energ猫tiques que ara mateix dominen el sector. 

Creu tamb茅 que vista la problem脿tica amb el gas, amb el contracte d’Alg猫ria que s’acaba i la indefinici贸 russa, principals prove茂dors de gas, s’ha d’anar cap a la independ猫ncia energ猫tica. 

El portaveu d’En Com煤 l’Escala ent茅n la transici贸 energ猫tica com una oportunitat de generar feina en altres sectors que no siguin el turisme, ara mateix sobredimensionat. 

Entre d’altres temes tamb茅 parlava dels pressupostos i les ordenances municipals que es porten a ple a principis de novembre. Posava algunes condicions per donar-hi suport. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com