Octubre 27, 2021
Per Nord-Estl Libertari
154 vistes


Localitzen fora de la zona militar de tir una granada de morter dels anys 1980 en una 脿rea rural d’Espolla 

Els Tedax dels Mossos comproven l’estat de l’artefacte explosiu, que no es pot treure de terra perqu猫 hi est脿 enganxat i finalment el detonen al mateix lloc 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Espolla (Albera, Alt Empord脿, comtat de Peralada) 27/10/2021.- Llegim al Diari de Girona que el dilluns es van despla莽at els Tedax dels mossos d’esquadra per un re artefacte militar espanyol dels anys 1980. Una granada de morter localitzada a una 脿rea rural del terme municipal d’ Espolla (Albera, Alt Empord脿, comtat de Peralada).  

Des de l’Ajuntament d’Espolla es va avisar als Mossos d’Esquadra que havien localitzat un possible artefacte en una zona rural, on no hi ha cases a prop. 

Els Tedax van confirmar que es tractava d’una granada de morter i van comprovar que no la podien extreure del terreny perqu猫 s’havia quedat enganxada a terra. 

En ser una 脿rea rural i sense cases pel voltant, un cop supervisades totes les mesures de seguretat i activats els serveis de Bombers i SEM, els Tedax van procedir a la detonaci贸 i per tant, destrucci贸 de l’artefacte al lloc sense cap incid猫ncia. 

La granada de morter localitzada data dels anys 1980 i per tant, 茅s armament modern. 

La zona d’Espolla i Sant Climent Sescebes, a l’Albera, s贸n sovint zones de maniobres de l’Ex猫rcit espanyol i anys enrere, les ve茂nes i els ve茂ns s’havien queixat que algun dels projectils havien anat a parar en zones civils.  

Incendi a la base militar espanyola de Sant Climent Sescebes 

Ahir precisament, com informa Emporda.info, del mateix grup editorial que Diari de Girona, es va produir un incendi a la zona del camp de tir de la base militar espanyola de Sant Climent Sescebes. Com es tractava d’una zona amb projectils, per precauci贸 i seguretat van actuar-hi tres hidroavions i sis dotacions terrestres. Finalment, les flames van afectar vegetaci贸 dins del campament militar. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com