Maig 14, 2021
Per Nord-Estl Libertari
2,152 vistes

Lloret de Mar registra un fort augment de positius en una setmana 

Concretament, del 3 al 9 de maig s’han diagnosticat 76 positius, mentre que del 26 d’abril al 5 de maig, n’hi va haver 40. A més, aquesta darrera setmana s’han notificat sis persones ingressades per coronavirus-19, mentre que la setmana anterior només n’hi va haver dos 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 14/05/2021.- Llegim al Diari de Girona que tot i que el nombre de positius registrats ahir estava baixant de mitjana a la Regió Sanitària de Girona, hi ha alguns punts on encara repunten els casos. Aquest és el cas de Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona), on la darrera setmana pràcticament s’han duplicat els casos respecte a l’anterior. Concretament, del 3 al 9 de maig s’han diagnosticat 76 positius, mentre que del 26 d’abril al 5 de maig, n’hi va haver 40. A més, aquesta darrera setmana s’han notificat sis persones ingressades per coronavirus-19, mentre que la setmana anterior només n’hi va haver dos. 

Una dada que destaca especialment és el risc de rebrot. I és que ahir l’índex estava en 651 punts, mentre que la setmana anterior estava en 199. La velocitat de propagació del virus també xifra una taxa molt elevada de 2,32. 

El principal motiu d’aquest augment és que la setmana passada s’hi va dur a terme un cribratge d’automostres, juntament amb Tossa de Mar, i es van més que triplicar les proves realitzades. És per això que hi havia més probabilitat que es diagnostiquessin casos respecte a altres municipis. La positivitat de les proves és del 4,82% mentre que quinze dies abans havia arribat a superar el 10%. També cal tenir present que hi ha incidència de covid-19 als centres educatius. Destaca l’institut Ramon Coll i Rodés, on s’han diagnosticat deu positius els darrers deu dies, segons el portal de dades educatiu Traçacovid. 

Finalment, el cribratge poblacional d’automostres de Lloret va permetre detectar catorze positius d’un total de 1.119 participants. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com