231 vistes


 Contra l鈥檃b煤s de temporalitat a la Funci贸 P煤blica, vaga el 28 d鈥檕ctubre.

La IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya), sindicat majoritari de la Funci贸 P煤blica (gen.cat), ha fet p煤blica, aquest dilluns 25 d鈥檕ctubre, en roda de premsa, a la pla莽a de la Pau de Lleida, la convocat貌ria de jornada de vaga el proper dijous 28 d鈥檕ctubre en tots els seus sectors: educaci贸, universitats, sanitat i administraci贸. Es convoca vaga perqu猫, per garantir uns serveis p煤blics de qualitat, cal l鈥檈stabilitzar la plantilla existent.

A Catalunya, m茅s de 90.000 persones es troben en ab煤s de temporalitat (frau de llei) per des铆dia del les administracions que no han volgut o sabut rebaixar el nombre de personal inter铆 i laboral temporal. 脡s intolerable que el 30% de la plantilla de la Generalitat estigui en situaci贸 temporal, i que en molts ajuntaments se superi el 60%, quan la llei  diu clarament  que el percentatge de personal temporal no pot ser  superior al  8% del total.

El decret aprovat aquest passat juliol pel govern espanyol, conegut popularment com  a ICETAZO, no resol de manera efectiva i real aquesta situaci贸; per tant, cal la mobilitzaci贸 al carrer i la den煤ncia de l鈥檃b煤s de la temporalitat en frau de llei per aconseguir l鈥檈stabilitzaci贸 efectiva de tot el personal p煤blic: ja sigui via concurs de m猫rits o la fixesa del col路lectiu amb totes les garanties de continu茂tat, sense cap risc de perdre el lloc de treball.

S鈥檈st脿 produint doncs, una situaci贸 d鈥檈xcepcionalitat que imposa una soluci贸 singular, extraordin脿ria i justa , que doni estabilitat a tot el personal afectat.

Per aquest motiu el proper dijous 28, durant el mat铆, cridarem al personal p煤blic i ciutadania  en general a sumar-se a les concentracions per reclamar soluci贸 per a milers de persones treballadores de les administracions p煤bliques davant dels diferents centres de treball de la ciutat de Lleida:

  • 9.30 Hospital Arnau de Vilanova
  • 10.15 Resid猫ncia Sant Josep i CAP 1 de maig (C/La Merc猫)
  • 11.00 SSTT d鈥橢ducaci贸 (C/Pica d鈥橢stats)
  • 11.45 SSTT d鈥檃cci贸 clim脿tica, alimentaci贸 i agenda rural (C/ Camp de Mart)
  • 12.30 Departament d鈥橝tenci贸 Prim脿ria DAP (Rambla de Ferran)

I, a la tarda, la manifestaci贸 unit脿ria de Lleida, que comen莽ar脿 a les 18.00 davant de la Delegaci贸 de Govern (C/Llu铆s Companys) fins a la Subdelegaci贸n del Gobierno a la Pla莽a de la Pau.

La IAC, com a sindicat combatiu que lluita pel benestar de les persones treballadores convoca a tots els treballadors i treballadores de les diferents administracions a secundar la vaga de dijous 28 d鈥檕ctubre i totes les mobilitzacions proposades arreu del pa铆s perqu猫

QUI TREBALLA ES QUEDA!

Cap persona interina al carrer! Fixesa ja!
Autor font: Iac.cat