Abril 28, 2021
Per Nord-Estl Libertari
195 vistes

L’ecocapitalisme un dels darrers cops de cua del sistema hegemònic d’opressió i explotació de l’espècie humana:  

L’iniciativa energètica d’un gran parc eòlic marí és un pla per afavorir les grans multinacionals amb el pla de fons destinats a la implantació de renovables i per beneficiar-se a costa de subvencions europees 

És un projecte megalòman, amb una gran capacitat d’entre mig i un reactor nuclear, 1000 megawatts, que s’ha de transportar fins a una illa d’alta tensió que hi ha entre Figueres i Girona, fet que significaria la creació d’una nova línia d’alta tensió (MAT) per canalitzar l’energia 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 28/04/2021.- Segons Ràdio Capital, Jordi Ponjoan, un dels portaveus de la plataforma Stop el macro parc eòlic marí de la Costa Brava, en contra aquest projecte del parc eòlic marí de la badia de Roses que pretén impulsar des de l’administració. 

El portaveu ha explicat que des de la plataforma recolzen l’ús d’energies renovables, però en aquest cas no està ben gestionat, ja que creuen que cada territori ha de ser autònom i no hauria d’estar centralitzat aquest procés. L’objectiu principal de la campanya opositora és aconseguir un model descentralitzat. 

Afegeix que és un projecte megalòman, amb una gran capacitat “d’entre mig i un reactor nuclear, 1000 megawatts, que s’ha de transportar fins a una illa d’alta tensió que hi ha entre Figueres i Girona“, fet que significaria la creació d’una línia d’alta tensió per canalitzar l’energia. 

Ponjoan també explica que és innegable que la instal·lació del megaparc marí a la badia de Roses tindrà repercussions greus tant visuals com de contaminació en el paisatge i medi ambient, tal com neguen des de la promotora empresarial.  

També afegeix que l’objectiu d’aquesta iniciativa energètica és un pla per afavorir les grans multinacionals amb el pla de fons destinats a la implantació de renovables i per beneficiar-se a costa de subvencions europees.  

Pel que fa a iniciatives de la plataforma per plantar cara al megaparc, el portaveu explica que estan preparant una simulació científica dels efectes perjudicials del projecte per presentar als alcaldes de la Costa Brava Nord. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com