Desembre 24, 2020
Per Nord-Estl Libertari
265 vistes

L’Hospital de Campdevànol creu que el tancament perimetral del Ripollès ”arriba tard” 

El centre té 25 persones pacients positius de covid-19 i 20 de les treballadores que s’han infectat  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Campdevànol (Ripollès, comtat d’Osona) 24/12/2020.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, el gerent de l’Hospital de Campdevànol (Ripollès, comtat d’Osona)), Joan Grané, creu que el tancament perimetral del Ripollès “arriba tard” perquè l’evolució de la pandèmia a la comarca ha empitjorat molt des de l’octubre. Malgrat tot, assegura que la situació a l’hospital no ha variat en els últims 10 dies. 

L’hospital va detectar un brot de covid-19 ara fa tres setmanes i, des de llavors, només ingressa malalts amb covid-19, i els no positius els trasllada als hospitals d’Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) o el Trueta de Girona (Gironès, comtat de Girona). 

Actualment tenen 25 persones amb coronavirus-19 i 20 de les treballadores afectades d’una plantilla de 215 persones.  

Grané creu que l’obertura per la Puríssima va afectar negativament i subratlla que les treballadores i els treballadors “estan molt cansats“. Des de l’inici de la pandèmia de covid-19, a l’Hospital de Campdevànol han mort 28 persones ingressades. 

En total, el centre té 50 llits, i ara mateix en té la meitat ocupats. A més, tindria disponibilitat per obrir una nova unitat, però el problema seria la falta de personal, ja que els 215 persones treballadores de plantilla, n’hi ha 25 casos positius. En aquest sentit, el gerent avisa que el personal “no ha descansat prou” i està cansat física i psíquicament. 

Malgrat la situació estable a l’Hospital de Campdevànol, Grané alerta que la situació epidemiològica a la comarca ha empitjorat “molt” en les darreres setmanes. Al Ripollès, amb una població de 25.000 habitants, té comptabilitzats uns 200 casos positius de covid-19, 170 dels quals estan a Ripoll (Ripollès, comtat d’Osona). El risc de rebrot és de 1.907 i la taxa de contagi és d’1,43, 10 dècimes per sobre de la mitjana catalana. 

L’obertura de la Puríssima “no ha ajudat” 

Grané creu que l’obertura de la mobilitat durant el pont de la Puríssima “no ha ajudat” i lamenta que les mesures “arriben tard“. A més, es demana què passarà després de Reis. 

A les portes de Nadal, el Ripollès tenia prevista una ocupació del 90% i es preveia un important increment de la població degut a les segones residències. Grané creu que això no hauria suposat el col·lapse de l’hospital, però sí s’hauria incrementat la pressió assistencial del centre. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com