Gener 13, 2022
Per Prendre La Paraula
341 vistes

https://www.anarchistfederation.net/pixel.jpg?z=

La CGT d’Educació de Lleida és l’únic sindicat que fins ara ha denunciat la campanya d’exclusió educativa que el Departament d’«Educació» de la Generalitat de Catalunya està perpetrant contra una part del nostre alumnat. Ho explicaven en una piulada penjada aquest dijous 13 de gener, en què exposaven un dels molts casos en què l’exclusió la practica el mateix Departament. La piulada deia que «Avui han confinat de nou el meu fill sa, sense símptomes ni vacunació covid. Per haver estat dues hores amb una nena vacunada i amb covid a l’aula, estarà 7 dies sense dret a l’educació per dos hores de convivència amb mascareta. Indignant!»

No és un cas aïllat sinó un dels molts que passen als nostres centres educatius i que gairebé ningú no s’atreveix a denunciar, precisament per la campanya d’odi desfermada en els darrers mesos a Catalunya i a la resta de països del mal anomenat «primer món» que et converteix en culpable quan goses dir que discrepes del que sigui pel que fa a la gestió de la covid. I ningú no vol ser assenyalat perquè ser-ho vol dir patir l’odi que hem contribuït a crear. Ho sabem perquè hem fet mil i un cursos sobre bullying pagats de la nostra butxaca amb l’aval del mateix Departament i coneixem el tema. Ells, també.

I sabem també que en situacions de crisi cal assenyalar culpables al populatxo perquè aquest els pugui llençar els quilos i quilos de ràbia acumulada per tant de temps de por propaganditzada des dels mitjans de desinformació i els polítics. No és el primer cop en la història d’Europa que això passa i no pot ser que no aixequem la veu per dir que prou i revertir normes d’aquesta mena. I fer-ho perquè no fer-ho és ser còmplices de l’extensió de l’odi amb totes les lletres.

El conseller Cambray és culpable d’aquesta exclusió, perquè qualsevol persona amb dos dits de front sap i veu cada dia milers i milers de persones vacunades que transmeten la covid tant o més que milers i milers de persones no vacunades, que agafen la malaltia i, sobretot amb la variant omicron, que la pateixen de la mateixa manera o molt semblant. El Departament que ell dirigeix estén aquest odi a través d’una norma que diu que «Els alumnes immunitzats NO fan quarantena, i es recomana la realització d’un TAR entre els dies 0 i 1 que s’oferirà gratuïtament a les farmàcies autoritzades. Alumnes No immunitzats fan quarantena de 7 dies; aquests alumnes podran seguir les classes online des de casa. El professorat en principi no hem de fer res si no tenim símptomes.»

Per si aquest article es llegeix fora de l’actual clima de linxament i histèria col·lectiva contra les persones no vacunades, cal aclarir que «immunitzats» aquí vol dir «vacunats». Sí, ja podeu riure perquè aquesta paraula amb aquest significat només s’entén dins de l’actual clima de no raonament. Fora d’ell no té ni cap ni peus que a una persona vacunada que transmet i té la malaltia li diguin immunitzada. Només en les actuals circumstàncies la manipulació del llenguatge pot arribar fins a aquest nivell i la gent pot assumir-ho i repetir-ho com si fos el més normal del món.

Ni les persones vacunades són immunes (hi ha altres característiques que podrien propaganditzar però no aquesta) ni l’escola catalana té res d’inclusiva quan des del mateix Departament s’està assenyalant una part de l’alumnat, nois i noies, infants, no vacunats i perfectament sans com si fossin empestats o transmissors d’una malaltia que no tenen.

Dins del xoc és gairebé impossible actuar amb el cap fred però apel·lo al fet que sabem llegir i escriure per intentar deixar de callar davant d’aquests casos d’assenyalament contra infants i joves per part de la mateixa administració que ens parla dia sí i dia també d’escola inclusiva i alhora és capaç d’organitzar l’exclusió més bèstia davant dels nostres ulls enmig del més gran dels silencis.
Autor font: Blocs.mesvilaweb.cat