Maig 9, 2021
Per Nord-Estl Libertari
145 vistes


Les protestes del territori pel pla de renovables forcen al conseller Calvet a rectificar 

Manifestacions arreu del país per un model sostenible d’aquestes energies i el Departament de Territori s’obre a modificar el decret 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Viladamat (Baix Ter/Terraprim, Alt Empordà, comtat d’Empúries) 09/05/2021.- Segons les agències i diversos mitjans, aquest ha estat un diumenge de protestes arreu del país per un model sostenible de les energies renovables. ‘El territori diu prou!‘ ha estat el lema que la ciutadania ha clamat per fer front a les polítiques implantades pel Govern de la Generalitat de Catalunya. Una protesta que arriba dies després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, afirmés a TV3 i al seu compte de Twitter que o “es posa en risc el paisatge i l’agricultura o la biodiversitat que volem preservar“. 

Així, s’han pogut veure mobilitzacions a l’Alt Empordà, l’Anoia, el Pallars, el Camp de Tarragona, el Bages, el Priorat, la Terra Alta, Lleida i més territoris. En les convocatòries es denuncien que la classe política no està al seu costat i que s’han aprovat lleis que van en contra de la pagesia. 

Després, el conseller Calvet, acorralat per les protestes socials del territori, s’ha obert a modificar el decret d’energies renovables. Segons la seva versió, per clarificar els criteris pels quals es descarten els projectes per tal que els promotors els coneguin i s’eviti així un “allau” de propostes que acaben descartades i que “neguitegen” el territori. També es vol que les associacions municipalistes entrin a la Ponència que avalua els projectes, per donar especialment suport als micropobles. 

Sobre les protestes en el territori contra aquests projectes, Calvet ha dit que “no n’hi ha prou” amb dir que es vol lluitar contra el canvi climàtic sinó que s’ha d’actuar al respecte. “Si només ho diem de paraula, però ‘així no’, la suma dels ‘així no’ farà que Catalunya quedi a la cua de renovables“, ha manifestat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com