Agost 10, 2022
Per Nord-Estl Libertari
176 vistes

Les imperfeccions d’una transició energètica coixa 

Científics, plataforma i empresa local coincideixen en considerar que la construcció d’un parc eòlic al litoral de la Costa Brava Nord no és la solució idònia per a complir amb el repte de la transició energètica 

Els participants troben a faltar l’administració pública a l’hora de mediar en un repte d’àmbit global 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) 10/08/2022.- Segons Canal 10 Empordà, els convidats al debat sobre el macro parc eòlic marí davant del litoral de la Costa Brava Nord que es va celebrar ahir a la Punta de l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries), amb vistes a la badia de Roses, van coincidir en criticar les formes en què l’administració pública pot forçar l’establiment d’aquest tipus d’infraestructura.  

D’una banda, Jordi Estévez, en representació del Fòrum l’Escala – Empúries i la Plataforma Stop Macroparc Eòlic Marí va insistir en la necessitat del trànsit cap a energies netes i renovables però no pas de la manera que s’està proposant amb instal·lacions com la del projecte del parc eòlic marí de la badia de Roses. 

En el debat va surar la crítica a l’administració pública, especialment la Generalitat, per no exercir de mediador en el tema, per no fer pedagogia energètica ni climàtica. El consultor ambiental Antoni Salamanca així ho reclamava. 

En tot cas, que la tant necessària transició energètica no s’està plantejant de forma prou diligent va ser una evidència. Era el cavall de batalla del biòleg i investigador del CSIC Ferran Vallespinós. 

Des del territori i des del sector empresarial el propietari del Càmping Ïlla Mateua, Martí Guillem, reblava el clau apuntant que sense un canvi de model de vida i de consum difícilment podrem esquivar la instal·lació d’infraestructures com el macro parc eòlic marí, punt de partida del debat d’ahir. 

El debat en qüestió es va emetre des del Canal 10 Empordà en directe ahir dimarts dins el programa NEX Estiu per a totes les televisions locals catalanes agrupades a La Xarxa
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com