Agost 8, 2022
Per Nord-Estl Libertari
156 vistes

Les i els tripulants de cabina de Ryanair inicien cinc mesos de vaga 

Les aturades s贸n de 24 hores, de dilluns a dijous, i s’allargaran fins al 7 de gener de 2023 

L’aeroport del Prat ha tornat a ser el m茅s afectat per la mobilitzaci贸 sindical. Al de Girona Costa Brava, l’aturada ha provocat tres vols amb demores. En total, s’han cancel路lat 10 vols i hi ha hagut 111 retards a les 10 bases que la companyia t茅 a l’Estat espanyol 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilob铆 d’Onyar (la Selva, comtat de Girona) 08/08/2022.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, les i els tripulants de cabina de Ryanair tornen a la vaga aquest dilluns 8 d’agost. Les aturades seran de 24 hores, es faran de dilluns a dijous i s’allargaran cinc mesos fins al 7 de gener de 2023 si no hi ha cap tipus d’acostament entre l’empresa i els sindicats convocants USO i Sitcpla. “Les converses estan completament trencades. Ryanair no vol reprendre les negociacions per pactar un nou conveni col路lectiu que s’apliqui a tots els tripulants de cabina“, ha assenyalat la secret脿ria general d’USO-Ryanair, Lidia Arasanz. Per afrontar aquesta extensa convocat貌ria de vaga, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol ha fixat uns serveis m铆nims entre el 34% i el 81% a l’aeroport del Prat, per貌 que arriben al 85% en d’altres aer貌droms. 

La vaga ha provocat vuit vols cancel路lats i 18 retards a l’aeroport del Prat, segons USO. L’aeroport barcelon铆 ha tornat a ser el m茅s afectat per la mobilitzaci贸. Al de Girona Costa Brava, l’aturada ha provocat tres vols amb demores. En total, s’han cancel路lat 10 vols i hi ha hagut 111 retards a les 10 bases que la companyia a猫ria de baix cost irlandesa t茅 a l’Estat. 

Nova convocat貌ria 

La nova convocat貌ria arriba despr茅s de 18 jornades de mobilitzaci贸 sindical entre el juny i el juliol, en protesta per la suspensi贸 de les negociacions amb els dos sindicats pel primer conveni de la companyia i tamb茅 per reclamar que s’apliqui a la plantilla la legislaci贸 espanyola. “Igualment reclamem la readmissi贸 immediata dels 11 treballadors acomiadats per exercir el seu dret constitucional a vaga i que es retirin el centenar d’expedients sancionadors a empleats amb motiu de les aturades“, ha afegit Arasanz.  

Les dues primeres convocat貌ries de vaga van provocar la cancel路laci贸 de 319 vols de Ryanair i m茅s de 1.000 retards a les 10 bases que la companyia irlandesa t茅 a l’Estat espanyol, amb incid猫ncia especial a l’aeroport del Prat. 

 L’empresa diu que no l’ha afectat per a res i aix貌 茅s totalment fals i molt lleig per als centenars de passatgers perjudicats per les cancel路lacions i els retards“, ha avisat la secret脿ria general d’USO-Ryanair, que denuncia igualment les pr脿ctiques “malicioses i il路legals” de la companyia irlandesa amb “esquirolatge intern i extern, acomiadaments injustificats i coaccions“. “Seguim a l’espera que Ryanair es posi en contacte amb nosaltres, per貌 l’煤nic que rebem s贸n cartes amena莽adores cap al comit猫 de vaga i delegats sindicals“, ha constatat Arasanz, que no tanca per貌 la porta a una reuni贸 amb la direcci贸 de l’aerol铆nia irlandesa. 

La secret脿ria general d’USO-Ryanair tamb茅 ha tingut paraules de retret cap a la ministra de Treball i Economia Social del Govern espanyol, Yolanda D铆az. “Ens hem intentat posar en contacte amb ella, per貌 ens ha ignorat totalment“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com