Maig 26, 2022
Per Nord-Estl Libertari
115 vistes

Les i els docents tornen als carrers en nova jornada de vaga per exigir a Educaci贸 negociaci贸 real i solucions 

Les i els docents amenacen amb m茅s dies de vaga al setembre i exigeixen una negociaci贸 real 

La convocat貌ria d’ahir va comptar amb cert seguiment als centres p煤blics de les comarques gironines 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 26/05/2022.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, les i els docents van tornar a sortir ahir al carrer en una nova jornada de vaga que, tot i que no va desplegar cap concentraci贸 a la ciutat de Girona, va comptar amb el seguiment del 15 % de les i dels professionals dels centres p煤blics de les comarques gironines, segons USTEC. El m煤scul del sector es va deixar veure a Barcelona, on 3.000 docents, segons xifres de la Gu脿rdia Urbana, es van sumar a la manifestaci贸.  

Els sindicats d’ensenyament van criticar que a hores d’ara el Departament d’Educaci贸 de la Generalitat no hagi convocat la mesa de negociaci贸 i van exigir que ho faci i que enceti una negociaci贸 real. Del contrari, van assegurar que no s’aturaran i que les mobilitzacions continuaran al setembre. 

La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, va afirmar que es mant茅 芦el pol i la pressi贸禄 amb el Departament d’Educaci贸, a qui va acusar d’enviar 芦missatges de coacci贸 i amenaces禄 en contra del dret de vaga. En aquest sentit, va afegir que algunes inspeccions tamb茅 van cridar l’atenci贸 de les direccions, que van enviar notes informatives a les fam铆lies sobre les vagues i la gesti贸 de setembre.  

Des de CCOO, Teresa Esperab茅 va criticar que Educaci贸 no hagi demanat convocar la mesa de mediaci贸 per tal de poder encetar una negociaci贸. 芦La conselleria vol continuar amb les vagues?禄, es va preguntar. Per la seva banda, el portaveu de la Intersindical, Bernat P猫lach, va alertar que les mobilitzacions no acabaran quan ho faci el curs si no hi ha cap moviment per part del Departament. Aix铆, ja va assegurar que les vagues tornaran quan es reprengui el curs, que va afirmar que pot ser 芦ca貌tic禄 si Educaci贸 no pren mesures ara.  

Tamb茅 s’hi va sumar Miquel Gonz谩lez (CGT), que va assegurar que la mobilitzaci贸 芦continuar脿 fins al final禄.  

Continuarem ara i en l’inici del curs禄, tamb茅 va afegir Carles Villallonga (USOC). 

Des de Professors de Secund脿ria, Xavier Mass贸 va lamentar que no s’hauria d’haver arribat a una setena vaga perqu猫 Educaci贸 hauria d’haver plantejat mesures per negociar i va criticar la deriva 芦autorit脿ria禄 del Departament. A m茅s, va afegir que l’inici de curs no ser脿 tranquil.  

Per part d’UGT, Lorena Mart铆nez va insistir que la voluntat negociadora de la que parla el conseller no 茅s real i va posar com exemple que no s’estigui fent una mediaci贸 amb la convocat貌ria de quatre noves jornades de vaga sobre la taula. 

Les i els docents tornen als carrers en nova jornada de vaga per exigir a Educaci贸 negociaci贸 real i solucions 

Les i els docents han tornat als carrers en un nou dia de vaga contra la pol铆tica del Departament d’Educaci贸 de la Generalitat. Es tracta del sis猫 dia de vaga convocat unit脿riament per tots els sindicats d’ensenyament, una d’elles una aturada parcial de dues hores. Els sindicats han criticat que hores d’ara Educaci贸 no ha convocat la mesa de negociaci贸 i li ha exigit que ho faci i que enceti una negociaci贸 real. Del contrari, han assegurat que no s’aturaran i que les mobilitzacions continuaran al setembre. 

A Barcelona, la manifestaci贸 ha sortit passades les 11.30 hores dels Jardinets de Gr脿cia cap a la seu del Departament d’Educaci贸, blindada pels Mossos d’Esquadra. 

Els sindicats s’han mostrat conscients del “desgast” de la mobilitzaci贸 i del fet que aquesta nova jornada es fa durant la fi del curs escolar. Malgrat aix貌, la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha dit que es mant茅 “el pol i la pressi贸” amb el Departament, a qui ha acusat d’enviar “missatges de coacci贸 i amenaces” en contra del dret de vaga. Ha afegit que algunes inspeccions tamb茅 han cridat l’atenci贸 de direccions que han enviat notes informatives a les fam铆lies sobre les vagues i la gesti贸 del setembre. 

Des de CCOO, Teresa Esperab茅, ha criticat que Educaci贸 no hagi demanat convocar la mesa de mediaci贸 per tal de poder encetar una negociaci贸. “La conselleria vol continuar amb les vagues?”, s’ha preguntat. 

El portaveu de la Intersindical, Bernat P猫lach, ha alertat que les mobilitzacions no acabaran quan ho faci el curs si no hi ha cap moviment per part de la conselleria. Aix铆, ha assegurat que les vagues tornaran quan es reprengui el curs, que ha afirmat que pot ser “ca貌tic“, si Educaci贸 no pren mesures ara.  

En aquest sentit, Miquel Gonz谩lez (CGT) ha assegurat que la mobilitzaci贸 “continuar脿 fins al final“. 

Des de Professors de Secund脿ria, Xavier Mass贸 ha lamentat que no s’hauria d’haver arribat a una setena vaga perqu猫 Educaci贸 hauria d’haver plantejat mesures per negociar. Mass贸 ha criticat la deriva “autorit脿ria” de al conselleria i ha assegurat que l’inici de curs no ser脿 tranquil. 

Per part d’UGT, Lorena Mart铆nez ha insistit que la voluntat negociadora de la que parla el conseller no 茅s real i ha posat com exemple que no s’estigui fent una mediaci贸 amb la convocat貌ria de quatre noves jornades de vaga sobre la taula. 

En aquest sentit, Miquel Gonz谩lez (CGT) ha assegurat que la mobilitzaci贸 “continuar脿 fins al final“.  

Continuarem ara i en l’inici del curs“, ha afegit Carles Villallonga (USOC). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com