Juliol 27, 2021
Per Nord-Estl Libertari
190 vistes


Les hospitalitzacions per covid-19 a Palam贸s se situen al nivell de la primera onada de la pand猫mia 

En cinc setmanes els Serveis de Salut del Baix Empord脿 detecten un augment de casos del 1.800% 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palam贸s (Gavarres mar铆times, Alt Empord脿, comtat de Girona) 27/07/2021.- Llegim al Diari de Girona que a pressi贸 assistencial 茅s especialment delicada als hospitals comarcals de l’entorn de la Costa Brava. Ahir el Diari de Girona alertava de la gravetat de la situaci贸 a l’Hospital de Blanes (la Selva mar铆tima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) i avui les males not铆cies arriben de l’Hospital de Palam贸s (Gavarres mar铆times, Alt Empord脿, comtat de Girona). Segons informen els Serveis de Salut Integrats del Baix Empord脿 (SSIBE), actualment a l’Hospital de Palam贸s hi ha 38 pacients amb covid-19 ingressats, el que suposa el 35% de tots els hospitalitzats. Per tal de donar cabuda a tots aquests pacients, s’ha destinat tota la quarta planta a pacients amb el virus i s’han cancel路lat les intervencions quir煤rgiques programades, deixant nom茅s els quir貌fans d’urg猫ncies i neopl脿sies actius.  

La setmana del 19 al 24 de juliol es van ingressar 134 persones a l’Hospital de Palam贸s, dels quals 43 (32%) eren per covid-19. Destacar que no s’havien ingressat tantes persones pacients covid-19 en una setmana a l’hospital des de la primera onada de la pand猫mia. Respecte la setmana anterior, els ingressos van incrementar un 6%, en canvi el nombre de pacients amb el virus ingressats va augmentar un 115%.  

Com a conseq眉猫ncia, hi ha tretze professionals positius de covid-19, dels quals cinc no estan correctament vacunats. Els vuit restants, tot i estar ben vacunats han tingut una PCR positiva i transmeten la malaltia, motiu pel qual han d’estar a茂llats, tot i trobar-se b茅.  

Els casos positius es disparen 

D’altra banda, la setmana del 21 al 27 de juny, es va multiplicar per m茅s de set el nombre de casos positius detectats per TAR o PCR, fet que suposa un augment de m茅s del 600% respecte la setmana anterior. La setmana passada (setmana del 19 al 24 de juliol), SSIBE va detectar 225 casos positius, el que suposa que en cinc setmanes han augmentat el nombre absolut de PCR i TAR positius un 1,800%. 

Actualment estan fent unes 3.100 proves diagn貌stiques (TAR i PCR) a la setmana, de les quals el 10% s贸n positives. Aquestes proves s’estan fent tant a pacients simptom脿tics que consulten als CAPS o urg猫ncies de l’hospital, com aquells pacients que han d’ingressar sigui pel motiu que sigui o tamb茅 als pacients que s’han de fer alguna prova o intervenci贸 quir煤rgica a l’Hospital de Palam贸s. 

Respecte a la setmana anterior, el nombre de proves diagn貌stiques realitzades ha augmentat un 10%, per貌 el nombre de positius ha disminu茂t un 15%.  

Nou persones a茂llades a Palam贸s Gent Gran 

Finalment, pel que fa a Palam贸s Gent Gran, actualment hi ha nou persones amb el virus ingressades a la planta d’a茂llament. La setmana passada es van fer 29 ingressos a Palam贸s Gent Gran (el nombre m茅s alt d’ingressos des de principis del 2.020), dels quals el 25% eren persones pacients amb covid-19. Amb la situaci贸 epidemiol貌gica actual i amb l’objectiu de protegir tant als pacients com als familiars i professionals, s’han redu茂t i restringit visites a Palam贸s Gent Gran i a l’hospital. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com