Novembre 24, 2021
Per CGT Diputaci贸 De BCN
1,457 vistes

LES BIBLIOTEQUES AL 2022 CONTINUARAN TREBALLANT EN PRECARI!

JORNADA BIBLIOTEQUES XBM 2022

La Lola Mir贸, cap de la Direcci贸 dels Serveis de Recursos Humans de la Diputaci贸, va afirmar recentment, en la reuni贸 informativa sobre el calendari laboral i els pressupostos 2022 celebrada el dia 12 de novembre, que segons els resultats de l鈥檌nforme sobre la jornada del personal de la XBM, les treballadores de la Xarxa treballen menys hores que la seva jornada te貌rica. Un fet que ja vam anunciar que podria ser aix铆, at猫s que no s鈥檈stan comptabilitzant les hores de treball en remot que s鈥檋an efectuat durant els mesos que s鈥檋a dut a terme el control horari ni els minuts diaris que perd el personal d鈥檈ntrada i sortida per fitxar en l铆nia (https://bit.ly/3vrGP5j) .

Ara que el fitxatge 茅s obligatori per a tot el personal de la Diputaci贸 us convidem a registrar totes les hores i minuts a l鈥檈spai personal i aix铆 demostrar de forma fefaent a la corporaci贸 que el personal de les biblioteques treballa m茅s hores i jornades de les que t茅 assignades. Si feu hores en escreix recupereu-vos-les a trav茅s del mateix espai personal. Les biblioteques de la Diputaci贸 i les del Consorci de Biblioteques de Barcelona tenen un greu problema de manca de personal que la casa no soluciona. No volem treballar m茅s jornades ni m茅s hores del que est脿 acordat. Volem m茅s personal i que cobreixin les substitucions per a treballar les hores que ens toquen pel nostre Acord de condicions de treball.

TELETREBALL, SOTA EL CRITERI ARBITRARI DELS CAPS

No ens havia de sorprendre gaire la decisi贸 de la Diputaci贸 d鈥檃cceptar el criteri dels gerents i dels diferents caps de recursos humans a l鈥檋ora de classificar els llocs de treball en les tres modalitats que contempla l鈥檃cord de teletreball: presencial, no presencial i presencial mixt (https://bit.ly/3r6H9rs). Un criteri establert, segons Lola Mir贸, 鈥減er a garantir la correcta prestaci贸 del servei鈥. Al nostre parer, el que hi ha 茅s una manca de criteri a l鈥檋ora de classificar els llocs de treball susceptibles de teletreballar. El criteri que hauria de regir 茅s el del manual de funcions de cada lloc de treball. Ara ens trobem que dins d鈥檜na mateixa categoria laboral hi ha treballadores classificades com a 鈥渢eletreball鈥 i d鈥檃ltres com a 鈥渢reball presencial鈥. Si sou caps no heu de patir, la majoria teniu teletreball, mentre que si sou barrets ja heu begut oli. A la Xarxa de Biblioteques Municipals nom茅s les caps de zona tenen la classificaci贸 de 鈥減resencial mixt鈥 amb un dia de teletreball mentre que la resta del personal ha de treballar 100% presencial. Una presa de p猫l.  Durant la pand猫mia aquest personal presencial ha estat treballant en remot des del primer dia per貌 ara la Marta Cano i la Paqui Manj贸n, responsables d鈥檃questa classificaci贸, decideixen que s贸n personal 鈥減resencial鈥 i no 鈥減resencial mixt鈥, com figura a l鈥檃cord segons les seves funcions.

VAGA DEL SECTOR P脷BLIC 30-N

La CGT i la resta d鈥檕rganitzacions de la Taula Sindical de Catalunya (CNT, Co.Bas, COS, IAC, i SO) hem convocat una nova jornada de vaga de 24 hores a tot el sector p煤blic per al proper dia 30 de novembre. El personal de la XBM 茅s majorit脿riament inter铆 i la Diputaci贸 n鈥檃busa de la seva condici贸. Mobilitzem-nos i tanquem les biblioteques! M茅s informaci贸 sobre la convocat貌ria de vaga aqu铆: https://bit.ly/3nKrcoD. Tamb茅 teniu accessible el comunicat unitari de les organitzacions convocants en aquest altre enlla莽: https://bit.ly/3COiLNd

REVISEU ELS VOSTRES CONTRACTES

Recursos Humans de la Ger猫ncia de Biblioteques continua sense complir, a parer nostre, els criteris establerts en el Pla d鈥橢stabilitat subscrit a la Mesa General de Negociaci贸 de mat猫ries comunes de la Diputaci贸 l鈥檃ny 2016 (https://bit.ly/3vCdKnA). Al punt I de l鈥檃partat Tercer de l鈥檈smentat Acord (p脿g. 3) es recull que el personal funcionari inter铆 que ocupi una vacant de plantilla (no supl猫ncia) durant 6 mesos sense cap avaluaci贸 negativa ser脿 nomenat fins a provisi贸 reglament脿ria. La Diputaci贸 no ha contestat al nostre escrit i continua sense aplicar aquest acord al personal de la Xarxa. Fins quan?

ASSEMBLEA DE TREBALLADORES XBM

Per a tractar aquests temes i molts d鈥檃ltres que afecten al personal de biblios convoquem el personal depenent de la Ger猫ncia de Biblioteques a una ASSEMBLEA el proper DILLUNS 29 DE NOVEMBRE DE 12 A 15H A LA SALA D鈥橝CTES DE L鈥橢DIFICI DEL VAG脫 (Recinte de l鈥橢scola Industrial, C/d鈥橴rgell 187). Qui no pugui assistir-hi presencialment pot fer-ho on-line fer a trav茅s de l鈥檈nlla莽 seg眉ent (https://meet.jit.si/cgtbiblios), per貌 demanem a tots els companys i companyes de la XBM que intentin prioritzar l鈥檃ssist猫ncia presencial a la mateixa.

HEM DE DIR PROU, REIVINDICAR ELS NOSTRES DRETS I MOBILITZAR-NOS!

Consulteu els vostres drets al nostre blog:

I afilieu-vos a la CGT, perqu猫 茅s important estar organitzades:

Secci贸 Sindical de la CGT a la Diputaci贸 de Barcelona

Comissi贸 de Biblioteques

24 de novembre del 2021

鈥-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aqu铆.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com