Gener 27, 2022
Per Direta
1,895 vistes

Al jutjat d’instrucció 7 de Barcelona se li gira encara més feina. Després de quatre anys d’una fase d’instrucció que encara no s’ha tancat, la macrocausa judicial per investigar les intervencions del Cos Nacional de Policia (CNP) a les escoles de Barcelona durant la celebració del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre encara es pot ampliar més. Així ho demanen les acusacions particulars exercides per Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el centre per la defensa dels drets humans, Irídia. Totes elles han presentat un nou informe pericial d’anàlisi d’imatges on identifiquen 468 accions policials que consideren “desproporcionades i il·lícites”, com ara cops de puny i escanyaments, entre d’altres.

De les 37 imputacions, 24 serien de nous agents i 13 serien ampliacions d’imputació d’antidisturbis que ja estaven sent investigats per altres episodis ocorreguts el mateix dia

Els fets s’haurien produït a setze centres de votació de la capital catalana entre els quals destaquen l’escola Mediterrània, l’IES Pau Claris o el Ramon Llul, l’Escola Infant Jesús, la Prosperitat o el CAP Guinardó. A partir de l’anàlisi de fotografies i enregistraments de les actuacions policials en aquests punts, els equips jurídics de les tres entitats han conclòs demanar al jutge la imputació de 37 agents més de la Policia Nacional espanyola. De totes elles, 24 serien imputacions de nous agents que actualment no estaven sent investigats i 13 serien ampliacions d’imputació d’antidisturbis que ja estaven sota la lupa del jutge per altres episodis que van protagonitzar aquell dia.

Si el jutge accepta la petició de les acusacions, la xifra total d’agents del CNP investigats en aquesta macrocausa s’elevaria fins a noranta. Quatre d’ells haurien actuat en el moment dels fets com a caps de grups de les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) d’antidisturbis i haurien de respondre també pel seu paper com a transmissors de les ordres que rebien dels seus superiors jeràrquics. Per tal de poder incorporar tota aquesta informació, practicar les diligències d’investigació pendents i fer-se efectives les noves imputacions, les acusacions han demanat una pròrroga de sis mesos en la fase d’instrucció, ja que la darrera pròrroga concedida expira el 29 de gener.
Autor font: Directa.cat