Gener 7, 2022
Per Nord-Estl Libertari
186 vistes

L’Audi猫ncia de Barcelona rebaixa les fiances per les anarquistes en pres贸 preventiva tot i l’oposici贸 de l’Ajuntament 

Quatre de les persones encausades segueixen preses a Brians I deu mesos despr茅s dels fets, ja que una investigaci贸 dels Mossos d’Esquadra les vincula amb l’incendi de la furgoneta de la Gu脿rdia Urbana de Barcelona ocasionat a la Rambla durant les protestes per l’empresonament de Pablo Has茅l 

Un dels advocats defensors creu que “crida especialment l’atenci贸 que l’Ajuntament s’hagi oposat a la rebaixa de la fian莽a actuant com a acusaci贸 en un paper que el mateix consistori ha criticat reiteradament quan l’exercia la Generalitat” 

Les acusacions se sustenten 煤nicament sobre l’atestat elaborat per la Unitat Central d’Informaci贸 en Ordre P煤blic de la Comissaria General d’Informaci贸 dels Mossos 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Canet de Mar (Alt Maresme, Maresme) 07/01/2022.- Llegim a DIRECTA que continua l periple judicial de la causa contra les persones anomenades Anarquistes del 27-F. Despr茅s que el passat mes d’octubre les seves defenses presentessin noves peticions de llibertat al Jutjat d’Instrucci贸 N煤m. 2 de Barcelona, el 9 de novembre la jutgessa va dictar pres贸 provisional eludible sota fian莽a de 40.000 euros per a cinc de les`persones anarquistes preses i de 45.000 euros per a la sisena. Tanmateix, en cas de pagar les fiances i sortir de Brians I, Maria Eugenia Canal Bedia els imposava les mesures cautelars d’anar a signar setmanalment al jutjat, retirada de passaport i prohibici贸 d’abandonar l’Estat espanyol. 

Les fam铆lies de dues de les sis persones empresonades van dipositar les fiances dies despr茅s de donar-se a con猫ixer la nova resoluci贸 judicial, i gr脿cies a aix貌 dues de les anarquistes van poder abandonar les seves cel路les. Tot i aix貌, avui dia encara resten quatre persones privades de llibertat de forma preventiva per aquesta causa, quan ja s’han complert deu mesos des de les seves detencions. Totes elles van presentar un recurs contra l’import de la fian莽a establerta per la jutgessa. 

El 21 de desembre estava assenyalada la deliberaci贸 per tractar els quatre recursos a la secci贸 10a de l’Audi猫ncia de Barcelona, per貌 un d’ells es va ajornar al 4 de gener perqu猫 el Jutjat d’Instrucci贸 N煤mero 2 de Barcelona havia enviat incompleta la documentaci贸 requerida. Es dona la circumst脿ncia que els advocats defensors ja havien denunciat reiteradament les dilacions en el procediment per part de la jutgessa Canal Bedia. Els altres tres recursos s铆 que es van dirimir i el 29 de desembre es va comunicat als advocats de la defensa que s’estimen parcialment els recursos d’apel路laci贸 de dues de les persones empresonades. La sala, rebaixa la fian莽a dels 40.000 euros inicials a 15.000, perqu猫 afirma no veure justificat imposar un import tan elevat. Els lletrats dels anarquistes preveuen que en els dies vinents arribi l’altra resoluci贸, que preveuen que sigui en la mateixa direcci贸 que les dues primeres. 

Xavier Monge, advocat de dos dels empresonats, valora que “la resoluci贸 de l’Audi猫ncia de Barcelona deixar clar que la fian莽a de 40.000 euros no estava justificada i nom茅s perseguia allargar arbitr脿riament la situaci贸 de pres贸 provisional dels investigats, com ho va ser la maniobra d’ocultar a les defenses l’informe dels Bombers que posa en q眉esti贸 les tesis de les acusacions“. A m茅s, Monge manifesta que “crida especialment l’atenci贸 que l’Ajuntament s’hagi oposat a la rebaixa de la fian莽a actuant com a acusaci贸 en un paper que el mateix Consistori ha criticat reiteradament quan l’exercia la Generalitat“. 

Poc despr茅s dels fets, la mateixa alcaldessa Ada Colau va assegurar p煤blicament que signaria la personaci贸 de l’Ajuntament en aquesta causa, que encara es troba en fase d’instrucci贸. Certament, la lletrada del Consistori barcelon铆, Maria 脕ngeles Espejo Zahi帽o, signa l’escrit oposant-se a la disminuci贸 de la fian莽a en representaci贸 d’aquesta instituci贸. La seva participaci贸 en la causa 茅s com a acusaci贸 particular pel fet que result茅s danyat un vehicle de la Gu脿rdia Urbana de Barcelona (GUB). Els serveis jur铆dics municipals depenen de la Ger猫ncia de Recursos i, per tant, directament d’Alcaldia. 

En un principi, vuit persones van ser arrestades despr茅s de la manifestaci贸 celebrada el vespre de dissabte 27 de febrer pel centre de Barcelona rere el lema Fins que caiguin. Res a perdre, tot per guanyar, que ampliava les reivindicacions m茅s enll脿 de la demanda de llibertat d’expressi贸 que van protagonitzar les protestes arran de l’empresonament del raper Pablo Has茅l, on 150 persones van ser detingudes arreu de Catalunya. 

Els c脿rrecs que des de l’inici pesaven sobre totes elles eren pels delictes de manifestaci贸 il路l铆cita, desordres p煤blics, atemptat contra agents de l’autoritat, delicte continuat de danys, homicidi en grau de temptativa i pertinen莽a a grup criminal, tots ells penats amb anys de pres贸.  

Les acusacions se sustenten 煤nicament sobre l’atestat elaborat per la Unitat Central d’Informaci贸 en Ordre P煤blic de la Comissaria General d’Informaci贸 dels Mossos d’Esquadra, divisi贸 de la policia auton貌mica catalana a la qual pertanyen els agents que van practicar les detencions. 

El principal argument per mantenir la mesura greu de pres贸 preventiva era l’acusaci贸 d’intent d’homicidi per l’atac contra la furgoneta de la GUB, on en el moment dels fets hi havia un agent al seu interior. Aix铆 i tot, aquest extrem va quedar descartat despr茅s d’un informe t猫cnic dels Bombers de Barcelona que conclo茂a que el risc per la vida de l’agent que es trobava a l’interior del vehicle va ser “baix“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com