Agost 2, 2022
Per Nord-Estl Libertari
86 vistes

L’atur laboral puja un 1,2% a la demarcaci贸 de Girona al juliol despr茅s de quatre mesos de davallades 

Les comarques gironines registren l’increment m茅s acusat de tot el Principat de Catalunya 

A la demarcaci贸 hi ha 31.013 persones desocupades  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 02/08/2022.- Segons un comunicat de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, l’atur laboral torna a enfilar-se a les comarques gironines despr茅s d’encadenar quatre mesos seguits de davallades. La demarcaci贸 tanca el juliol sumant 365 persones desocupades, cosa que traslladat en percentatges suposa un incre颅ment de l’1,19%. 脡s l’atur m茅s elevat del Principat de Catalunya, seguit de prop per Barcelona (+1,17%) i a molta dist脿ncia de Tarragona (+0,23%). A les comarques gironines, el mes es tanca amb 31.103 persones que busquen feina. En paral路lel, la contractaci贸 tamb茅 baixa. En aquest cas, fins a un 6,38%. En part, aix貌 tamb茅 es deu a la reforma laboral (ja que ara molts contractes s贸n indefinits). L’煤nica nota positiva la dona la comparaci贸 amb l’any passat. Perqu猫 en relaci贸 al juny del 2021, a les comarques gironines ara hi ha un 16,07% menys d’aturat. 

Despr茅s que al febrer les comarques gironines sumessin tan sols cinc desocupats, i a partir d’aqu铆 encadenar quatre mesos seguits de davallades, l’atur torna a pujar a la demarcaci贸. En concret, el mes de juliol es tanca amb 365 desocupats m茅s, cosa que traslladat en percentatges suposa un augment de l’1,19%. 

Si es posa en relaci贸 amb la resta del pa铆s, l’increment de l’atur a les comarques gironines d’aquest juliol 茅s el m茅s elevat de tota Catalunya. El segueix de prop Barcelona (amb un 1,17%) i, ja a molta m茅s dist脿ncia, s’hi troba Tarragona (amb un 0,23%). Lleida, per contra, redueix la seva xifra de desocupats en un 0,23%. 

Per sectors, a les comarques gironines, aquell que suma m茅s aturats 茅s la construcci贸 (134), seguit dels serveis (116) i la ind煤stria (52). Tamb茅 hi ha 76 persones sense cap ocupaci贸 anterior que s’han apuntat a llistes. I finalment, aquest juliol l’agricultura de les comarques gironines 茅s l’煤nic sector que redueix desocupats (en concret, tretze persones). 

Ara mateix, a les comarques gironines hi ha 31.103 persones desocupades. En comparaci贸 amb el juliol del 2021, aix貌 suposa un descens del 16,07% (5.939 persones menys). 

Un 6,38% menys de contractes 

En paral路lel, durant aquest juliol la contractaci贸 tamb茅 ha anat a la baixa. Segons l’estad铆stica que ha fet p煤blica el Ministeri, a les comarques gironines aquest darrer mes s’han rubricat un 6,38% menys de contractes (-2.148). 

Al llarg del juliol, a la demarcaci贸 s’han signat 32.067 contractes, sobretot concentrats al sector serveis (25.512). 脡s una dada l貌gica, tenint en compte que s’est脿 en plena temporada tur铆stica, i que dins el terciari s’hi troben subsectors com el comer莽 i l’hostaleria. 

Pel que fa a tipologies, m茅s de la meitat dels contractes (18.259) han estat indefinits. Aqu铆 la reforma laboral hi t茅 molt a veure. Per貌 al mateix temps, el descens de la contractaci贸 d’aquest juliol, i l’increment de l’atur, tamb茅 es deu a la mesura impulsada per la Moncloa (perqu猫 com que ara molts contractes ja s贸n indefinits, per temporada ja no se’n fan tants de temporals). 

Puja l’afiliaci贸 

El mercat de treball de les comarques gironines augmenta l’atur laboral i baixa en contractaci贸 durant el juliol. Per貌 les dades del Ministeri de Treball del govern espanyol tamb茅 recullen com, durant aquest mes, la demarcaci贸 ha guanyat afiliats i ha creat nous llocs de treball. 

En concret, al juliol la Seguretat Social n’ha sumat 12.655 (un 3,52% m茅s). I aix貌 situa els afiliats en una xifra r猫cord, ja que arriben fins als 371.726 (cosa que comparat amb un any enrere suposa un augment del 4,97%). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com