Març 14, 2023
Per CGT UAB
2,149 vistes

A la Universitat, a l’entorn acadèmic, tendim a normalitzar contextos i actituds que són impensables en la resta d’entorns (laborals i/o socials). Això resulta en un perjudici a companyes i companys que veiem cada dia, en els nostres grups de recerca, laboratoris, departaments, etc. Companyes que saludem i hi parlem cada dia, i que potser no estan en una situació tant “normal”.

Ens hem preguntat mai sobre què hi ha darrere de les renúncies a tesis doctorals, especialment quan es repeteixen sota el mateix director/a? Ens hem preguntat mai pel perquè de les baixes per salut mental de treballadores i treballadors de la UAB (sovint en les figures més precàries del PDI)? Ens hem preguntat mai si són acceptables certes actituds i exigències per part de persones amb poder cap a les seves “subordinades”?

A la Universitat Autònoma de Barcelona hi ha situacions que es repeteixen i que molt possiblement són constitutives d’assetjament laboral. Situacions que patim sobretot les companyes i companys que tenim situacions contractuals i vitals més precàries i que depenem de persones amb més poder acadèmic, tant del PAS com del PDI. Per la nostra realitat, amb una barreja de jerarquia i competitivitat individual per sobreviure, per a molts és complicat denunciar i fer front a l’assetjament. I segurament gràcies a tot això existeix i es normalitza.

Per aquesta raó ens emplacem a:

  • Denunciar sindicalment les situacions d’assetjament que patim així com també les que en tinguem coneixement.
  • Recolzar les víctimes d’aquest assetjament per tal que puguin seguir treballant dignament en l’àmbit acadèmic en general i a la UAB en particular. Si pateixes o coneixes un cas d’assetjament a la UAB, no dubtis de contactar-nos a [email protected]

Si pateixes o coneixes un cas d’assetjament a la UAB, no dubtis de contactar-nos a [email protected]


.wordads-ad-wrapper {display:none;font: normal 11px Arial, sans-serif;letter-spacing: 1px;text-decoration: none;width: 100%;margin: 25px auto;padding: 0;}.wordads-ad-title {margin-bottom: 5px;}.wordads-ad-controls {margin-top: 5px;text-align: right;}.wordads-ad-controls span {cursor: pointer;}.wordads-ad {width: fit-content;margin: 0 auto;}

Advertisement
Configuració de la privacitatAutor font: Cgtuab.wordpress.com