Juliol 6, 2021
Per El Pratl Libertari
219 vistes


«Prop de cent-cinquanta persones van aplegar-se ahir al vespre a la plaça de la Vila per demanar  “justícia per a Samuel” i rebutjar totes les agressions homòfobes ocorregudes al llarg d’aquestes últimes setmanes».

Les mobilitzacions en defensa dels drets LGTBIQ+ i en rebuig de totes les agressions homòfobes d’aquestes últimes setmanes s’han repetit al llarg d’aquesta tarda al llarg de tot l’Estat espanyol, i el Prat de Llobregat no ha estat pas una excepció. Desenes de pratencs van concentrar-se ahir al vespre a la plaça de la Vila responen a la convocatòria del col·lectiu LGTBI Pota Blava.

Dissabte passat de matinada va ser assassinat Samuel, un jove gallec del municipi de la Corunya de 24 anys. El van matar entre 7 persones mentre ell estava en el sòl. Tal com va confirmar la pròpia Delegació del Govern espanyol —que està prenent fins i tot la declaració a 13 persones investigades pel succés—, es tracta d’un assassinat. Segons les testimonis del succés, els assassins xisclaven “maricón de mierda”, al mateix temps que el colpejaven. “No és un cas aïllat”, adverteixen des dels diferents col·lectius LGTBIQ+.

L’assassinat de Samuel ha pres la metxa de la indignació després que, en les últimes setmanes —coincidint fins i tot amb la celebració de l’Orgull—, es produïssin diverses agressions i denúncies d’odi per part d’aquests col·lectius. Així, es va produir una agressió amb una porra extensible a una parella homosexual a la Corunya, a Madrid un jove va denunciar haver estat agredit policia municipal per motius homòfobs, agressions en la nit de Sant Joan a Barcelona i una pallissa per homofòbia de deu persones contra un home de 52 anys en la mateixa ciutat. A això s’afegeix dues altres per les mateixes causes a València.

A més d’aquestes agressions, en els últims dies també va haver-hi atacs a la bandera LGTBIQ+ del Comitè antisida, la parròquia de Almoharín(Càceres) va compartir en xarxes una publicació on es “cura” l’homosexualitat, va haver-hi pintades contra agrocuir i fins es va difondre un vídeo de quatre joves bascos en el qual parlen de matar l’homosexuals a cops.

A tot això responien les mobilitzacions en tot l’Estat —50 només en Galiza— d’aquest dilluns 5 de juliol en defensa dels drets i la llibertat de les persones LGTBIQ+. “El que està passant és molt greu, demandem explicacions també a totes les institucions públiques”, adverteix Ana García, presidenta de l’Associació Pola Llibertat Afectiva i Sexual de la Corunya (ALES), una de les organitzacions convocants de la concentració de la Corunya. Per a ella, els responsables directes d’aquest augment d’agressions són “els discursos d’odi que porten anys campant a pler al país”. “Els veiem reproduïts fins i tot en el propi Congrés dels Diputats”, destaca en referència al partit ultradretà Vox.

Experts apunten que aquesta escalada està íntimament relacionada amb l’auge i el blanquejament dels discursos d’odi, presents a través de formacions polítiques en la majoria d’institucions espanyoles. “És el reflex de l’agenda política i mediàtica”, assenyalen des de l’Observatori Espanyol de Racisme i Xenofòbia.
.
Autor font: Elpratllibertari.cat