Maig 22, 2021
Per Nord-Estl Libertari
2,301 vistes

L’ANC pressiona el nou govern de la Generalitat per fer efectiva la independència i Òmnium Cultural crida a la mobilització solidària ciutadana 

Milers de persones omplen la Rambla de Figueres en un acte en suport als encausats pels talls a l’AP-7 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 21/05/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, la Rambla de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) ha sigut testimoni aquest dissabte al migdia d’una gran concentració de milers de persones que reclamaven la independència nacional catalana i expressaven el seu suport a les persones encausades pels talls de l’autopista AP-7 durant les diverses protestes que hi ha hagut per la repressió de l’Estat, amb tot un desplegament d’estelades i missatges de reivindicació. 

A la concentració s’hi han pogut veure diverses cares conegudes com ara el vicepresident d’Omnium Cultural, Marcel Mauri, que ha advertit que tornaran a “omplir les places, fins que aquest país sigui lliure“, o la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzié, que ha aprofitat l’ocasió per felicitar l’acord del JuntsxCat i ERC, però ha demanat que el nou executiu “estigui disposat a fer la independència” i ha assegurat que seran allà per “pressionar” perquè així sigui. 

Per part de l’organització de la jornada solidària i reivindicativa, el president d’Omnium Cultural Alt Empordà, Eduard Cebrià, ha valorat molt positivament aquest acte reivindicatiu i ha recolzat la idea del seu president, Jordi Cuixart, que diu que “hem de tornar a prendre el carrer i hem de seguir sortint“. 

A l’acte també hi han participat dues dones de les persones encausades, Pepa Plana i Alicia Monterroso. Plana ha dit que la jornada “ha sigut un acte reivindicatiu, de coratge, de suport, que constata que realment no tenim consciència d’haver fet res mal fet, sinó al contrari. Manifestar-se és un dret, i haviem d’estar al lloc i al moment on havíem d’estar“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com