Juliol 28, 2021
Per Nord-Estl Libertari
211 vistes


L’ANC commemorarà l’1-O amb un acte polític a la Catalunya Nord  

Paluzie lamenta que es vulgui “enterrar” l’1-O i per això cal “posar en valor la mobilització popular 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) 28/07/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, l’ANC han anunciat aquest dimecres que commemorarà l’1 d’octubre amb un acte polític a la Catalunya Nord per reivindicar el paper que va tenir en “la compra, emmagatzematge i distribució” de les urnes del referèndum del 2017. La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha explicat en una roda de premsa que es vol celebrar la “creativitat” i la “imaginació” dels ciutadans quatre anys després del plebiscit. Després de l’acte del dia 1, es preveu que una columna de cotxes encapçalada per un vehicle amb urnes de l’1-O arribi fins a Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú), on tindrà lloc un concert. L’ANC, amb el suport d’Òmnium Cultural i l’AMI, també convoca tres marxes simultànies a peu pel dia 2 i un altre acte polític de clausura a Barcelona el diumenge 3 d’octubre. 

Paluzie ha lamentat que “estem en un moment en què l’1-O es vol enterrar” i “es nega que fos un mandat per fer la independència” i que, per tant, “posar en valor la mobilització popular de l’1-O ja per si mateix és un missatge a les institucions i als partits polítics“. L’ANC vol reivindicar la data com una “victòria col·lectiva contra l’Estat espanyol“, la qual “no hagués estat possible sense els catalans del Nord“, segons la seva presidenta. 

La idea és posar en valor la força de la gent mobilitzada, que aquells dies ocupàvem els carrers. Amb les marxes estàs fent una demostració de força popular i de control del territori“, ha indicat Paluzie. Així, l’ANC prepara tres recorreguts simultanis pel dissabte 2 d’octubre: de Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) a Aiguaviva (Gironès, comtat de Girona), passant per la ciutat de Girona; de Vinaròs (Baix Maestrat, País Valencià) a la Ràpita (Montsià); i des d’un municipi de la Franja fins a un de Ponent, encara per decidir. 

Finalment, l’ANC està preparant un acte polític per diumenge 1 d’agost a Barcelona que serveixi de trobada de les organitzacions, tant entitats com sindicats, que es van adherir a la vaga del 3 d’octubre del 2017. 

Com ja va comunicar l’Assemblea Nacional Catalana el passat 8 de juliol, enguany les mobilitzacions de l’11-S i l’1-O estan lligades sota un mateix lema, Lluitem i guanyem la independència, amb l’objectiu de “donar-li força com a data de victòria” a la commemoració del dia del referèndum. 

La manifestació de la Diada de l’Onze de Setembre tindrà lloc a Barcelona i unirà la plaça Urquinaona, escenari de les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol, amb el Parlament de Catalunya. 

L’ANC ha posat en marxa una web dedicada a tots els actes organitzat per la Diada i l’1-O. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com