Juny 3, 2022
Per El Lokal
148 vistes

Ahir vam assistir a la reuni贸 de la Comissi贸 de Seguiment sobre la reforma de la Ronda Sant Antoni, que es va se celebrar a les 19鈥痟 a la Sala polivalent del Mercat de Sant Antoni.

Semblava que l鈥橝juntament volia presentar un pla 鈥榙e consens鈥 que acabaria amb la pacificaci贸 de l鈥檈spai permetent novament el pas de vehicles en sentit baixada.

Despr茅s de 15 anys de ronda sense fums, ens sembla inconcebible que l鈥橝juntament ignori la reivindicaci贸 de m茅s de 40 entitats ve茂nals, associacions de fam铆lies i moviments tant de Sant Antoni com del Raval, que encara demanem la pacificaci贸.

Per aix貌 era molt important que  que m脿xim nom d鈥檈ntitats possibles i f茅ssim sentir novament la nostra veu a l鈥橝juntament.

Aix铆 se鈥檔s va avisar i aix铆 va passar. Abans de la reuni贸 ja s鈥檋avia fet una roda de premsa en qu猫 l鈥橝juntament presentava com un acord de consens la proposta final, sense tenir en compte una de les parts.

La reuni贸 va mostrar clarament que no hi havia acord i que semblava que l鈥橝juntament ja tenia presa una decisi贸 i vam mostrar la voluntat de no acceptar-la i d鈥檕posar-nos. Semblava de totes maneres que encara estava per prendre la decisi贸.

Vam ser ingenus perqu猫 ja s鈥檋avia pres abans ignorant la voluntat i contra una part important de ve茂nes, entitats, col路lectius i organitzacions. Els processos participatius no s贸n per demanar opini贸, s贸n per decidir conjuntament. Quan no passa aix铆 es converteixen en un engany i en una imposici贸. Els temps electorals, les dificultats per posar en com煤 interessos contraposats han confrontat els temps ve茂nals per arribar a un acord dif铆cil per貌 possible. 脡s una ll脿stima perqu猫 obren una ferida, ens divideixen i ens confronten.

S贸n diferents formar d鈥檈ntendre la ciutat, el barri, des de les m茅s d鈥檕rdre i conservadores a les m茅s humanistes. Sembla que guanyen les que tenen m茅s poder, per貌 encara s鈥檋a de veure. Caldr脿 parlar, organitzar-nos m茅s i millor i lluitar pel que considerem just perqu猫 茅s el nostre dret.

Si volen saber qu猫 opina el barri, que li donin la possibilitat de decidir mitjan莽ant una consulta. Si voleu un consens, encara som a temps. Si creuen que ja est脿 tot dit i fet i que ens callaran amb una roda de premsa i acords de despatx, el temps dir脿 qui t茅 ra贸.

Nosaltres no ho acceptarem mai d鈥檃questes maneres i lluitarem per cambiar-ho. Estem acostumats a fer-ho i a vegades guanyem.
Autor font: Ellokal.org