Setembre 23, 2021
Per Nord-Estl Libertari
188 vistes

L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis organitza una consulta sobre sobirania fiscal per commemorar l’1-O 

La ciutadania decidirà si l’Ajuntament ha de pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) 22/09/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) organitza, per tercer any consecutiu, una consulta ciutadana coincidint amb l’1 d’octubre i per commemorar l’efemèride. Enguany, les i els habitants del municipi decidiran si el seu Ajuntament ha de pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). El resultat serà vinculant i, si la majoria opta pel sí, a partir del primer trimestre del 2022 es faria efectiu. La consulta es farà divendres que ve des de les quatre de la tarda fins a les vuit del vespre i hi estan cridades a participar totes les persones empadronades al municipi i que siguin majors de 16 anys. La votació es farà al pavelló municipal. 

La iniciativa s’afegeix a la campanya Jo pago a Catalunya, impulsada per l’AssembleaNacional Catalana (ANC) per tal que les persones físiques, empreses, entitats, autònoms, administracions públiques, sindicats, patronals i partits polítics paguin els impostos a l’agència catalana en comptes de fer-ho a la Hisenda espanyola. 

D’aquesta manera, es busca “empènyer” el Govern de la Generalitat a enfortir l’organisme, “una eina indispensable, perquè gestioni un volum superior de recaptació i d’informació tributària“. I així estar “preparats” per afrontar “amb garanties la culminació del procés d’independència quan arribi el moment“. 

El coordinador de l’Assemblea territorial (ANC) de Sant Julià de Ramis, Jaume Casamitjana, afirma que “si la majoria d’Ajuntaments paguessin els seus impostos a l’ATC, quan arribés el moment que fes falta, la Generalitat tindria a la seva disposició aquests diners“. A més, afegeix que “per assolir la independència és imprescindible que els ciutadans a títol individual facin accions concretes com ara exercir la sobirania fiscal“. 

Paral·lelament a la consulta, l’Ajuntament i l’ANC han organitzat el mateix divendres a la tarda una xerrada sobre sobirania fiscal i una altra del debat constituent.  

Aquest és el tercer any que el municipi convoca una consulta per commemorar la diada de l’1-O. L’any passat, va servir per decidir en nom d’una plaça del municipi. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com