Octubre 1, 2021
Per Nord-Estl Libertari
337 vistes


L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis consulta si pagar els impostos a l’Agència Tributària catalana. El resultat serà vinculant 

Els CDR encartellen els punts de votació de l’1-O a Girona reclamant la independència. Els cartells tenen com a lema ‘Aquí vam votar Aquí vam guanyar’ 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) 01/10/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) va ser un dels municipis catalans més colpejats per la Guàrdia Civil durant el referèndum de l’1-O de 2017. Estava previst que el President Carles Puigdemont hi votés i la Guàrdia Civil s’hi va desplegar en massa. 

La intervenció de la Guàrdia Civil, amb dures càrregues, va impedir que s’hi pogués votar però la seves ciutadanes i els seus ciutadans es van desplaçar als municipis veïns. “Ningú es va quedar sense votar“, recorda Pilar Díaz. 

Per rememorar aquell dia, des del 2018 el municipi celebra una consulta popular. L’any passat, les ciutadanes i les ciutadans van escollir per unanimitat batejar l’espai del Centre Cívic com a plaça de la República. Enguany, han decidit fer un pas més i preguntar a la ciutadania sobre la sobirania fiscal de l’Ajuntament. 

“Sempre estem buscant coses municipals que es pugui lligar amb l’àmbit nacional, també per engrescar als ciutadans”, explica Puigtió. Per això, enguany la pregunta és si volen que l’Ajuntament pagui els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya. “El resultat que surti el portarem al ple i el ple per majoria absoluta aprovarem el que digui, i si surt que sí, a partir del 2022 ho pagarem allà“, assegura. 

La consulta se celebra al pavelló municipal –el mateix lloc on es va celebrar l’1-O– des de les quatre de la tarda i fins a les vuit del vespre. Ciutadanes i ciutadans que s’hi han acostat celebren iniciatives com aquestes i recorden com si fos ahir aquella jornada de fa quatre anys. 

És una cosa que no s’ha d’oblidar“, diu en Carles Besalú. Avui, com cada anys, ha vingut a participar en la consulta. Aquell dia no va viure la violència dels agents de Guàrdia Civil al pavelló però ho va veure des de la televisió. “No m’ho podia creure. Si no fos perquè veia gent coneguda a la televisió hauria pensat que era una pel·lícula“, afirma Besalú. Pilar Díaz sí que hi era aquell dia i recorda perfectament “l’angoixa” amb què va viure aquella jornada. Aquest divendres, com cada any des del 2018, participa a la consulta popular i ho fa com a vocal de la mesa. “Hem de demostrar que votar no és cap delicte sinó un dret i un deure que tenim tots“, remarca. 

Va ser trist però també una victòria 

Sembla mentida que ja hagin passat quatre anys però tot i ser un dia trist, per nosaltres va ser una victòria“, assegura Puigtió. “Aquell dia no vam poder votar aquí però vam votar en una altra escola. Ens van dir que no hi hauria urnes, que no votaríem però amb la força de la gent ho vam aconseguir“, afegeix. 

Ara quatre anys després, Puigtió diu que estem “asseguts” en una taula de diàleg parlant però que “si no funciona” caldrà aixecar-se i “dir a Europa que amb aquesta gent no es pot parlar i fer un altre referèndum, i tants com facin falta“. “El que està clar és que tard o d’hora nosaltres hem d’acabar fent un país“, insisteix. 

Els CDR encartellen els punts de votació de l’1-O a Girona reclamant la independència 

Els CDR han encartellat els diferents punts de votació de l’1-O a la ciutat de Girona per commemorar el quart aniversari de la celebració del referèndum. 

Els cartells porten com a lema ‘Aquí vam votar. Aquí vam guanyar‘, acompanyat de la imatge d’una urna, i s’han penjat en espais com el Col·legi Verd, el pavelló de Santa Eugènia, el Col·legi Eiximenis, el Bruguera i diversos centres cívics. En un escrit a les xarxes, recorden que aquest divendres fa quatre anys d’aquell dia en què van “guanyar tot defensant les urnes i els vots“. 

Polítics, feu efectiu el resultat de les urnes i si no sou capaços, sigueu honestos i plegueu! Salut i República!”, afirmen a l’escrit. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com