Gener 18, 2022
Per Nord-Estl Libertari
162 vistes

L’Ajuntament de Ripoll insta l’Estat i la Generalitat a esbrinar la vinculaci贸 entre el CNI i la c猫l路lula del 17-A 

El ple municipal ha aprovat una moci贸 en qu猫 tamb茅 es demana que el Congr茅s de Diputats cre茂 una comissi贸 d’investigaci贸 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripoll猫s, comtat d’Osona) 18/01/2022.- Llegim al Diari de Girona que el ple de l’Ajuntament de Ripoll (Ripoll猫s, comtat d’Osona) ha aprovat una moci贸 per instar als Governs de l’Estat espanyol i de la Generalitat de Catalunya que efectu茂n, en l’脿mbit de les seves compet猫ncies, totes i cada una de les accions necess脿ries que permetin esbrinar la veritat de la presumpta vinculaci贸 entre el CNI i els membres de la c猫l路lula del 17-A. Ho fa despr茅s de les declaracions que l’excomissari Jos茅 Manuel Villarejo va fer durant l’interrogatori en el cas T谩ndem, en les quals relacionava directament els atemptats del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils amb el Centre Nacional d’Intel路lig猫ncia (CNI) manifestant que l’exdirector dels serveis d’intel路lig猫ncia va calcular malament les conseq眉猫ncies per donar “un petit ensurt a Catalunya“, i assegurant tamb茅 que va treballar amb el CNI per intentar reparar l’embolic del fam贸s atemptat de l’imam de Ripoll. 

L’Ajuntament ha acordat els seg眉ents punts

Instar al Govern de l’Estat Espanyol que efectu茂, en l’脿mbit de les seves compet猫ncies, totes i cada una de les accions necess脿ries que permetin esbrinar la veritat de la presumpta vinculaci贸 entre el CNI i els membres de la c猫l路lula terrorista, i de forma immediata la constituci贸 d’una comissi贸 d’investigaci贸. 

Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya, que efectu茂, en l’脿mbit de les seves compet猫ncies, totes i cada una de les accions necess脿ries que permetin esbrinar la veritat de la presumpta vinculaci贸 entre el CNI i els membres de la c猫l路lula terrorista. 

Sol路licitar al CNI un informe en relaci贸 amb les accions i actuacions que van portar a terme envers Abdelbaki es Satty i/o qualsevol dels membres de la c猫l路lula terrorista. 

Sol路licitar a la Fiscalia General de l’Estat que efectu茂 les dilig猫ncies que corresponguin per tal de determinar possibles responsabilitats que es puguin derivar davant de la presumpta vinculaci贸 d’estructures d’Estat amb la c猫l路lula terrorista que va perpetrar els atemptats de Barcelona i Cambrils. 

Sol路licitar als diferents grups pol铆tics amb representaci贸 al Congr茅s dels Diputats per tal que proposin, defensin i cre茂n una comissi贸 d’investigaci贸 que tingui per objectiu esbrinar la veritat sobre la relaci贸 entre els serveis secrets estatals, les estructures i organismes de l’estat i els integrants de la c猫l路lula terrorista. 

Sol路licitar als diferents grups pol铆tics amb representaci贸 al Parlament de Catalunya per tal que recomanin, defensin i s’adrecin al Congr茅s dels Diputats demanant la creaci贸 d’una comissi贸 d’investigaci贸 que tingui per finalitat esbrinar la veritat sobre la relaci贸 entre els serveis secrets estatals, les estructures i organismes de l’estat i els integrants de la c猫l路lula terrorista. 

En el sup貌sit d’acreditar-se una vinculaci贸 d’organismes estatals amb la c猫l路lula terrorista, iniciar les accions judicials que corresponguin en defensa dels interessos generals, i, per tant, personar-se en tots i cada un dels processos judicials que es puguin derivar. 

Comunicar aquesta resoluci贸 al President del Govern Espanyol, al Govern Espanyol, als grups pol铆tics del Congr茅s dels Diputats, al President de la Generalitat de Catalunya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris, al Centre Nacional d’Intel路lig猫ncia, i a la Fiscalia General de l’Estat. 

Sol路licitar el suport municipal donant suport a aquesta moci贸, donant trasllat de la mateixa a les associacions municipalistes, en concret a la Federaci贸 de Municipis de Catalunya i a l’Associaci贸 Catalana de Municipis i Comarques. 

Aquesta proposta plen脿ria ha estat aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts per Ripoll), ERC i Alternativa per Ripoll-CUP, i amb les abstencions del PSC i la regidora no adscrita S铆lvia Orriols. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com