Octubre 14, 2021
Per Nord-Estl Libertari
218 vistes


L’Ajuntament de Perpiny脿 impedeix a 煤ltima hora l’obertura de l’institut de la Bressola 

Paralitzaci贸 de la compra d’un antic convent per a obrir un institut a la ciutat  

La Bressola porta l’Ajuntament als tribunals per haver blocat el projecte 

Mobilitzaci贸 a Perpiny脿 el dissabte 16 de setembre  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpiny脿 (Plana del Rossell贸, Rossell贸, comtat de Rossell贸) 14/10/2021.- Llegim a VilaWeb que associaci贸 d’escoles de la Bressola va anunciar al setembre que obriria el seu primer col路legi liceu de Secund脿ria a Perpiny脿 (Plana del Rossell贸, Rossell贸, comtat de Rossell贸). Hi havien d’estudiar tres-cents joves i havia de significar un gran pas endavant per a la immersi贸 ling眉铆stica a Catalunya Nord. Tanmateix, avui han anunciat que l’Ajuntament de Perpiny脿, que no havia posat cap trava fins ara, ha decidit de comprar l’edifici on s’havia de dur a terme aquest projecte, un antic convent que pertany a una comunitat de monges clarisses que es pot reformar i adaptar. La Bressola ja havia fet la paga i senyal de 60.000 euros. 

Els responsables de la Bressola estan sorpresos d’aquest canvi sorprenent del Consistori, just abans de tancar la compra, que ara s’ha paralitzat. En aquests moments a l’escola la Bressola s’hi fan tots els cursos, fins a quinze anys, per貌 mancava un col路legi liceu per a l’educaci贸 fins a divuit anys. I aix貌 encara 茅s m茅s urgent, tenint en compte que ja tenen una l铆nia d’aquest primer curs de liceu oberta. 

Joan-Sebasti脿 Haydn, president de la Bressola i de la xarxa d’escoles immersives Eskolim, diu que no sap els motius de la decisi贸 del govern municipal, encap莽alat per l’extrema dreta de Louis Aliot, per貌 que 茅s ben clar que la decisi贸 茅s una mala not铆cia, no sols per a l’escola la Bressola, sin贸 per al catal脿: “Aix貌 茅s un drama per al pa铆s i per a Catalunya Nord.” 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com