Novembre 13, 2021
Per Nord-Estl Libertari
208 vistes


L’Ajuntament de Madrid ordena talar un avet de 18 metres a Girona per a les seves decoracions de Nadal 

La iniciativa ha estat rebuda amb un ampli rebuig ciutadà 

Grups a l’oposició, com Más Madrid, s’hi han posicionat en contra 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 13/11/2021.- Segons El Gerió Digital, hi ha una polèmica decisió a l’Ajuntament de Madrid amb tints de les comarques gironins que està aixecant ampolles entre els grups municipals de l’oposició i la ciutadania. L’alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida, ha decidit decorar la Plaça d’Espanya amb un avet de 18 metres que ha estat talat en un bosc de les comarques gironines i transportat fins a Madrid. L’objectiu és engalanar-lo de motius nadalencs de cara a les properes festivitats, una iniciativa que ha estat rebuda amb un ampli rebuig. 

L’avet (Abies Nordmanniana), pesa 1.500 quilos i fa 18 metres d’alçada. Va arribar ahir a la nit provinent de la demarcació de Girona per a formar part de la decoració nadalenca de la capital i comptarà amb 1.800 metres de cordons lluminosos, 800 boles i 200 caramels. A la base, hi hauran sis paquets embolcallats amb paper de regal de més d’un metre d’alçada. L’avet serà il·luminat el proper divendres 26 de novembre, dia escollit per l’Ajuntament per a l’encesa nadalenca de Madrid, que tindrà lloc en aquest punt. 

Segons l’Ajuntament de Madrid l’avet compta amb la màxima certificació MPS Sustainable Quality, associació internacional que controla el cultiu vegetal a més de 55 Estats de tot el món. L’exemplar que s’ha instal·lat a la plaça d’Espanya és un dels 50.000 exemplars que cada any sol vendre l’empresa subministradora. 

El Consistori assegura que mantenir el cultiu d’avets de Nadal naturals fomenta que la muntanya estigui treballada i cuidada, de manera que així s’evita la desforestació, l’abandonament dels boscos, els incendis i la desaparició de les poblacions que treballen la terra. 

Más Madrid ha criticat la decisió de l’equip de govern municipal de comprar un arbre sense pa de terra, que no pot ser replantat un cop acabades les festes: “Es llança un missatge equivocat“, ha dit el regidor José Luis Nieto que a més considera el fet de “portar un arbre talat per adornar Madrid, on ni tan sols hi ha tradició de ciutat per a aquest malbaratament” com “un símptoma de la manca de visió mediambiental i de model de ciutat en què viu immers aquest govern municipal. No tot s’hi val per Nadal“, ha reblat.
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com