Juliol 30, 2022
Per Nord-Estl Libertari
603 vistes

L’Ajuntament de Blanes demana que s’apliqui la llei que protegeix Pinya de Rosa 

Fa dinou anys que aquest espai va ser declarat Paratge Natural d’Interès Nacional 

L’espai, en mans privades, s’ha anat degradant amb el pas dels anys, així com també el mas i el jardí 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 30/07/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que el ple municipal de Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) que es va fer dijous al vespre va aprovar per unanimitat de tots els regidors i les regidores de l’Ajuntament instar la Generalitat a complir la llei que fa dinou anys va declarar Pinya de Rosa Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN). Perquè es compleixi, cal que es convoqui el Consell rector, que es dugui a terme el pla d’usos i que es doti el PNIN d’un pressupost adient per mantenir i conservar l’espai. 

Cinc anys després de ser declarat PNIN, l’any 2008, la finca va ser adquirida per un nou propietari, ja que cap administració pública va executar el dret de tanteig que també preveia la llei. A més, els darrers anys la finca s’ha anat degradant, i també el mas i el jardí. 

L’any 2019, l’Associació Salvem Pinya de Rosa –que el 2002 va impulsar la recollida de signatures i altres accions que van culminar amb l’aprovació de la llei de protecció– va informar diferents administracions d’aquesta situació de degradació. L’entitat, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, ha treballat per aturar aquesta degradació del patrimoni natural i cultural. Va ser el president de l’entitat, Joan Mora, qui va defensar la moció en el ple de dijous. Actualment, el propietari, instat pel Consistori blanenc, ha presentat un projecte de rehabilitació del mas del Sol. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com