Juliol 30, 2022
Per Nord-Estl Libertari
58 vistes

L’Ajuntament de Blanes demana que s’apliqui la llei que protegeix Pinya de Rosa 

Fa dinou anys que aquest espai va ser declarat Paratge Natural d’Inter猫s Nacional 

L’espai, en mans privades, s’ha anat degradant amb el pas dels anys, aix铆 com tamb茅 el mas i el jard铆 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva mar铆tima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 30/07/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que el ple municipal de Blanes (la Selva mar铆tima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) que es va fer dijous al vespre va aprovar per unanimitat de tots els regidors i les regidores de l’Ajuntament instar la Generalitat a complir la llei que fa dinou anys va declarar Pinya de Rosa Paratge Natural d’Inter猫s Nacional (PNIN). Perqu猫 es compleixi, cal que es convoqui el Consell rector, que es dugui a terme el pla d’usos i que es doti el PNIN d’un pressupost adient per mantenir i conservar l’espai. 

Cinc anys despr茅s de ser declarat PNIN, l’any 2008, la finca va ser adquirida per un nou propietari, ja que cap administraci贸 p煤blica va executar el dret de tanteig que tamb茅 preveia la llei. A m茅s, els darrers anys la finca s’ha anat degradant, i tamb茅 el mas i el jard铆. 

L’any 2019, l’Associaci贸 Salvem Pinya de Rosa –que el 2002 va impulsar la recollida de signatures i altres accions que van culminar amb l’aprovaci贸 de la llei de protecci贸– va informar diferents administracions d’aquesta situaci贸 de degradaci贸. L’entitat, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, ha treballat per aturar aquesta degradaci贸 del patrimoni natural i cultural. Va ser el president de l’entitat, Joan Mora, qui va defensar la moci贸 en el ple de dijous. Actualment, el propietari, instat pel Consistori blanenc, ha presentat un projecte de rehabilitaci贸 del mas del Sol. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com