Agost 12, 2022
Per Nord-Estl Libertari
207 vistes

L’Ajuntament de Begur fa marxa enrere amb la modificaci贸 de Puig Montcal a l’espera de veure un informe de Medi ambient 

Salvem Begur i Ecologistes en Acci贸 celebren que l’Ajuntament freni la modificaci贸 urban铆stica, tot i que reiteren que l’administraci贸 hauria de protegir l’entorn 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat de Girona) 12/08/2022.- Llegim al Diari de Girona que l’Ajuntament de Begur (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat de Girona) ha fet marxa enrere i finalment ha aturat l’aprovaci贸 de la modificaci贸 del Pla Parcial Urban铆stic del Sector S-21, Montcal 2, que s’havia d’aprovar aquesta setmana en el ple que l’Ajuntament va celebrar dimarts al vespre. Finalment, per貌, el Consistori ha decidit aturar l’aprovaci贸, i per fer-ho va retirar el punt de l’ordre del dia. Davant les queixes de Salvem Begur, Ecologistes en Acci贸 i SOS Costa Brava, que denunciaven que aquest espai s’hauria de preservar com a zona verda perqu猫 forma part de l’脿rea protegida de la xarxa Natura 2000, el Consistori ha demanat un informe de Medi Ambient de la Generalitat i espera el seu contingut per decidir si torna presentar la modificaci贸 en sessi贸 ordin脿ria. 

La portaveu de Salvem Begur i Ecologistes en Acci贸, Lydia Chaparro, exposa que 芦estem satisfets que no s’hagi aprovat, per貌 evidentment no trobem b茅 que la part ambiental mai estigui ben complementada禄. 芦Mai ens posem d’acord amb aquest tema quan 茅s molt senzill. No est脿 aprovada la delimitaci贸, per貌 el projecte de la zona Puig Montcal est脿 dins la xarxa Natura 2000. Sempre hem de batallar aix貌 quan 茅s de calaix禄, defensa la portaveu ecologista, que, alhora, es mostra prudent pel que fa al futur del projecte. 芦A veure qu猫 passa amb l’informe que sol路liciten禄, conclou. 

Tercer intent 

El Consistori pretenia aprovar definitivament la modificaci贸 del Pla Parcial Montcal 2 per adaptar-lo al Pla Director Urban铆stic (PDU), que 芦requeria la seva no edificaci贸 i qualificaci贸 com a espais lliures i zones verdes禄. El d’aquesta setmana era el tercer intent despr茅s que les altres dues aprovacions inicials quedessin aturades en els tr脿mits d’informaci贸 p煤blica, per les al路legacions de les entitats i els informes 芦desfavorables禄 del Departament de Medi Ambient. Les entitats han denunciat en reiterades ocasions que la proposta plantejada vulnera el PDU en ampliar de 7 a 9 les parcel路les edificables i en la previsi贸 d’edificar terrenys dotats de protecci贸 especial i inclosos a l’Espai d’Inter猫s Natural (PEIN). Interpel路lats per aquests fets, l’Ajuntament de Begur exposa que no far脿 declaracions fins que rebi l’informe. 

Punt 芦calent禄 de la zona de Sa Riera 

D’altra banda, un altre dels punts 芦calents禄 del municipi 茅s la zona de Sa Riera, que enfronta a l’entitat SOS Costa Brava i un fons d’inversi贸 su铆s, Stoneweg, als tribunals per la construcci贸 de 52 habitatges i 78 aparcaments en una zona boscosa. 

A finals de maig, el Tribunal Superior de Just铆cia (TSJC) va avalar una mesura cautelar demanada per les entitats, que sol路licitaven als tribunals ordenar que els promotors informessin els compradors de la situaci贸 judicial en qu猫 es trobaven els immobles, que estan a mig construir. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com