Mar莽 12, 2021
Per Nord-Estl Libertari
108 vistes


L’Ajuntament de Barcelona, segons va anunciar l’alcaldessa Ada Colau (Barcelona en Com煤), exerceix l’acusaci贸 particular, junt a sindicats policials, contra les vuit persones empresonades 

Les acusacions se sustenten 煤nicament sobre l’atestat elaborat per la Unitat Central d’Informaci贸 en Ordre P煤blic de la Comissaria General d’Informaci贸 dels Mossos d’Esquadra 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Canet de Mar (Alt Maresme) 12/03/2021.- Llegim a DIRECTA que la nit de dimarts 2 de mar莽, al l铆mit d’esgotar el m脿xim de 72 hores que la llei estableix per la cust貌dia policial de les persones detingudes, Fernando Luis Criado Navamuel, titular del Jutjat d’Instrucci贸 N煤mero 17 de Barcelona en funcions de gu脿rdia, va signar la interlocut貌ria d’ingr茅s a pres贸 provisional, comunicada i sense fian莽a per a vuit persones. La decisi贸 comptava amb el suport de la Fiscalia i l’acusaci贸 particular, constitu茂da en aquell moment pel sindicat policial SAPOL i a la qual almenys se sumaran el sindicat CSIF i l’Ajuntament de Barcelona, segons va anunciar l’alcaldessa Ada Colau (Barcelona en Com煤). 

Despr茅s de passar tres nits a la comissaria de les Corts i de prestar declaraci贸 davant del jutge, els cinc homes i les tres dones van ser traslladades en furgons policials des dels calabossos de la Ciutat de la Just铆cia fins al centre penitenciari de Brians I, on ja fa m茅s d’una setmana que estan empresonades.  

Despr茅s de compar猫ixer novament el dimarts 9 de mar莽 davant del Jutjat d’Instrucci贸 N煤mero 2 de Barcelona –que 茅s qui instrueix la causa–, la jutgessa Maria Eugenia Canal Bedia ha em猫s una nova interlocut貌ria mantenint la mesura cautelar de privaci贸 de llibertat per a les vuit persones empresonades. 

Totes elles van ser arrestades despr茅s de la manifestaci贸 celebrada el vespre de dissabte 27 de febrer pel centre de la ciutat de Barcelona rere el lema Fins que caiguin. Res a perdre tot per guanyar, que ampliava les reivindicacions m茅s enll脿 de la demanda de llibertat d’expressi贸 que ha protagonitzat les protestes arran de l’empresonament del raper Pablo Has茅l, on han estat detingudes m茅s de 150 persones arreu de Catalunya. 

Els c脿rrecs que pesen sobre les esquenes d’aquestes vuit persones s贸n pels delictes de manifestaci贸 il路l铆cita, desordres p煤blics, atemptat contra agents de l’autoritat, delicte continuat de danys, homicidi en grau de temptativa i pertinen莽a a grup criminal, tots ells penats amb anys de pres贸.  

Les acusacions se sustenten 煤nicament sobre l’atestat elaborat per la Unitat Central d’Informaci贸 en Ordre P煤blic de la Comissaria General d’Informaci贸 dels Mossos d’Esquadra, divisi贸 de la policia auton貌mica catalana a la qual pertanyen els agents que van practicar les detencions. 

En concret, s’atribueix a aquestes vuit persones les destrosses ocasionades en cinc oficines d’entitats banc脿ries, una botiga de roba de la multinacional Zara i un hotel de la cadena NH ubicat a la Rambla de Catalunya, aix铆 com l’atac contra una furgoneta de la Gu脿rdia Urbana de Barcelona (GUB) aparcada davant la comissaria de les Rambles, que va patir desperfectes lleus despr茅s de ser incendiada a un costat exterior amb l铆quid inflamable i un agent antiavalots local al seu interior, que va poder fugir pel seu propi peu del vehicle i sense cap dany f铆sic en la seva persona. Aquest policia pertany a la Unitat de Refor莽 per les Emerg猫ncies i la Proximitat (UREP), rebatejada aix铆 pel govern municipal de Barcelona en Com煤 despr茅s d’incomplir la promesa electoral de suprimir les unitats antidisturbis de la Gu脿rdia Urbana.  

Segons recull la interlocut貌ria d’ingr茅s a pres贸, l’agent antiavalots de la Gu脿rdia Urbana de Barcelona va declarar que “va t茅mer per la seva vida i que va manifestar notar la calor de les flames“. Aix铆 茅s com es justifica un delicte de temptativa d’homicidi, que s’imputa a totes les persones detingudes gr脿cies a la utilitzaci贸 de l’acusaci贸 de pertinen莽a a grup criminal per evitar la necessitat d’individualitzar l’autoria de les conductes delictives que estableix el Codi Penal espanyol. 

Aix铆 茅s com els Mossos i el jutge aconsegueixen atribuir al conjunt de les persones empresonades aquest i la resta de c脿rrecs independentment de la seva participaci贸 concreta en les accions determinades, fruit de la interpretaci贸 que els fets s’haurien executat de forma coordinada basant-se en indicis febles com ara que totes “portaven un encenedor d’iguals caracter铆stiques“. 

Sense presumpci贸 d’innoc猫ncia 

El dia abans de l’ingr茅s a pres贸 de les vuit persones, els Mossos d’Esquadra van dur a terme un operatiu per escorcollar dues naus industrials okupades a la comarca del Maresme, on segons la investigaci贸 policial en curs algunes d’elles haurien establert la seva resid猫ncia. Set de les persones detingudes van ser traslladades per presenciar els registres a la Kanka Okupada de Canet de Mar (Alt Maresme) i al Centre Social Okupat Nabat de Matar贸 (Baix Maresme), on els agents policials van estar sis hores, van identificar vuit persones m茅s i van confiscar peces de roba, cascs de motocicleta, dispositius inform脿tics i telef貌nics, documentaci贸 i publicacions de caire anarquista. Tot aix貌 amb l’objectiu de “recollir el m脿xim de proves i indicis que relacion茅s els detinguts amb els fets investigats i la seva traject貌ria delictiva“, segons apuntaven a la nota de premsa publicada per l’脌rea de Comunicaci贸 del cos policial. 

Segons el grup de suport a les empresonades, “no veiem un altre sentit a tot aix貌 que la finalitat d’acabar amb l’onada de protestes que creix de forma exponencial” 

El grup de suport a les vuit persones detingudes ha fet p煤blic un comunicat on qualifica aquesta operaci贸 com un intent de “relacionar a les nostres companyes amb suposades organitzacions criminals inexistents i amb acusacions desproporcionades basades en proves irris貌ries“. Per aquest motiu, asseguren “no li veiem un altre sentit a tot aix貌 que la finalitat d’acabar amb l’onada de protestes que des de fa setmanes creix de forma exponencial a tota Catalunya“. 

— 

Comunicado. Solidarixs con lxs detenidxs de la manifestaci贸n del 27-F 

[https://ellokal.org/comunicado-solidarixs-con-lxs-detenidxs-de-la-manifestacion-del-27f/

Barcelona, 09/03/2021 

“LA PRENSA APUNTA鈥 Sobre las 8 personas acusadas de quemar un furg贸n policial. 

El pasado 27 de febrero deten铆an a 8 de nuestrxs compa帽erxs en el centro de Barcelona durante una manifestaci贸n. Este hecho se enmarca dentro del conjunto de movilizaciones masivas convocadas en nombre de la libertad de expresi贸n pero que han acabado asumiendo cada vez m谩s la voz del disenso general hac铆a el periodo hist贸rico que estamos viviendo. Una realidad asfixiante caracterizada por una violencia institucional sin precedentes, que deja a la mayor铆a de la poblaci贸n sin futuro y que absuelve y defiende a los criminales de siempre: polic铆as, pol铆ticos y familia real. 

A ra铆z de sus detenciones tuvieron lugar registros policiales en 2 casas del Maresme, con la intenci贸n de relacionar a nuestrxs compa帽erxs con supuestas organizaciones criminales inexistentes y con acusaciones desproporcionadas basadas en pruebas irrisorias. Nada de presunci贸n de inocencia, el escrito de los mossos ha sido reproducido en todos los medios de comunicaci贸n, que lo repiten y asumen como propio. A su vez, el juzgado hace lo que ya estaba escrito: imputaci贸n muy grave y prisi贸n provisional sin fianza. No le vemos otro sentido a todo esto que la finalidad de acabar con la ola de protestas que desde hace semanas crece de forma exponencial en toda Catalu帽a. 

Denunciamos la manipulaci贸n informativa y el sensacionalismo de los medios de comunicaci贸n, que se limitan a proporcionar im谩genes baratas de entretenimiento medi谩tico y discursos de criminalizaci贸n de las protestas. Como tantas otras veces se est谩 utilizando la figura de los anarquistas y los antisistema como cabeza de turco. La prensa apunta y silencia las protestas como cortina de humo que tape a los verdaderos criminales. Por un lado est谩 la polic铆a, con su violenta represi贸n que ha dejado m煤ltiples heridxs graves y mutiladxs. Por el otro, las instituciones que dejan a millones de personas sin hogar y sin posibilidad de llegar a fin de mes. Finalmente, la familia real y los pol铆ticos que siguen robando impunemente. Ellos son los aut茅nticos criminales, que no nos confundan de enemigo. 

Lxs 8 compa帽exos del Maresme encarceladxs est谩n muy animadxs porque saben que no est谩n solxs. Como su grupo de apoyo estaremos presentes transmitiendo informaci贸n, asegur谩ndonos de que la solidaridad sea nuestro factor de uni贸n. Agradecemos las colaboraciones y aportaciones antirrepresivas y lucharemos para poder abrazar a nuestros compa帽eros muy pronto. 

Dentro de poco publicaremos una cuenta de banco para los gastos legales as铆 como los datos de lxs compa帽erxs que deseen recibir correspondencia. 

隆Os queremos libres ya! 

Solidarixs con lxs detenidxs de la manifestaci贸n del 27-F 

9 Marzo 2021.”
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com