Juliol 26, 2022
Per Nord-Estl Libertari
234 vistes

L’Ag猫ncia Catalana de l’Aigua declara l’alerta per sequera a municipis d’Osona i el Ripoll猫s 

Es limita el consum a 250 litres per habitant i dia a municipis de la cap莽alera del Ter i conca del Llobregat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d’Osona) 26/07/2022.- Segons les ag猫ncies, l’Ag猫ncia Catalana de l’Aigua (ACA) ha declarat l’alerta per sequera a municipis de la cap莽alera del riu Ter i a municipis de la conca del riu Llobregat. L’anunci de l’ACA obliga a aplicar restriccions en el consum de l’aigua a municipis de les comarques d’Osona i del Ripoll猫s. 

Quan l’ACA declara l’alerta per sequera s’apliquen un seguit de restriccions en les quals es contempla la reducci贸 de la dotaci贸 de reg agr铆cola en un 25% o la substituci贸 de part dels cabals destinats a reg agr铆cola per aig眉es regenerades. 

Tamb茅 s’obliga a la reducci贸 dels consums d’aigua dels usuaris industrials no lligats al proc茅s productiu, aix铆 com la reducci贸 del consum d’aigua en els usos recreatius (5% en usos assimilables a urbans i 25% en reg). 

Altres mesures vinculades a l’alerta per sequera s贸n la reducci贸 de les dotacions per a reg de parcs i jardins; prohibici贸 d’ompliment de fonts ornamentals, llacs artificials, etc. i de m脿negues d’aigua per neteja de carrers, fa莽anes, vehicles, etc. 

Tamb茅 s’estableixen limitacions a l’ompliment parcial de piscines d’aigua dol莽a. I s’estableix una dotaci贸 m脿xima de 250 litres per habitant i dia a les zones afectades per l’alerta per sequera. 

L’Ag猫ncia Catalana de l’Aigua declara l’alerta per sequera quan els embassaments estan entre el 40 i el 25% de la seva capacitat d’aigua. L’ACA ja va comunicar el passat dissabte que estava en perill l’abastament d’aigua al Ter, i se’n prohibia la captaci贸 d’aigua superficial d’aquest riu i dels seus afluents si no era per abastament urb脿. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com