Juny 10, 2021
Per CGT UAB
213 vistes

Companyes, companys,

Durant aquests 煤ltims dies, les treballadores en vaga hem instat diverses vegades a l鈥橢quip de Govern, i en particular al Rector, a celebrar una reuni贸 sobre els punts de la convocat貌ria de la vaga que, en resum, estan enfocats en acabar amb la precarietat i la inestabilitat de la plantilla.

脡s significatiu que la UAB, com la resta de les Universitats catalanes, est脿 al capdavant de la inestabilitat, amb m茅s del 60% de la plantilla contractada amb car脿cter temporal. Malgrat que 茅s altament insuficient, durant la jornada d鈥檃hir i avui, tant el gerent com el vicerector de personal acad猫mic han mantingut converses amb els piquets, que en cap cas poden considerar-se un inici de negociaci贸. Desafortunadament, el Rector, per貌, es nega a establir cap tipus de conversa amb els treballadors, ignorant i menyspreant les diverses reivindicacions. M茅s encara, la t貌nica general ha estat de crispaci贸 i burla, amb reaccions tan inapropiades com la d鈥檈stripar una octaveta davant dels treballadors. No ha sigut millor la reacci贸 d鈥檃ltres membres de l鈥檈quip de govern, que han fet befa davant de les treballadores i han llen莽at amenaces vetllades, aix铆 com acusacions sense fonament sobre un presumpte boicot a la selectivitat, amb l鈥櫭簄ic objectiu d鈥檃ssenyalar el moviment sindical.

Incomprensiblement, l鈥檈quip de govern es nega a negociar el fons de les quatre demandes de PAS i PDI, mostrant una preocupant indifer猫ncia respecta a la dif铆cil situaci贸 en la que es troba la plantilla. Tots aquests motius ens porten a mantenir la convocat貌ria de vaga i a valorar la possibilitat d鈥檈mprendre noves accions que puguin acabar amb la situaci贸 de bloqueig en la que estem que acaba comportant l鈥檈xplotaci贸 de la plantilla.

Per una universitat al servei de la classe treballadora!

Secci贸 sindical de CGT-UABAutor font: Cgtuab.wordpress.com