Juny 10, 2021
Per Direta
164 vistes


Si el comer莽 electr貌nic ja estava en auge, la pand猫mia i els successius confinaments van acabar de consolidar les compres per internet com una opci贸 cada vegada m茅s estesa, i van propiciar aix铆 l鈥檃parici贸 de nous h脿bits de consum, que han vingut acompanyats d鈥檜na clara preocupaci贸 pel cost ambiental associat al repartiment a domicili poc sostenible o per la vulneraci贸 de drets fonamentals en alguna baula de la cadena productiva. Els nous patrons de consum han perjudicat aquelles empreses i projectes amb menys recursos i molts valors com la proximitat, la sostenibilitat o el respecte per les persones i l鈥檈ntorn han quedat en l鈥檕blit.

Amb la voluntat de revertir aquesta situaci贸 i de traslladar els valors del consum conscient a la xarxa, neix La Zona, una aposta col路lectiva impulsada per diverses entitats de l鈥檈ntorn de l鈥橢conomia Social i Solid脿ria que vol construir una alternativa a les plataformes de comer莽 electr貌nic dominants i enfortir propostes que contribueixen a la just铆cia social i a la sostenibilitat.


Qu猫 es pot fer a La Zona?

La Zona permet comprar per internet d鈥檃cord amb els valors del consum conscient i l鈥檈conomia solid脿ria. S鈥檋i poden contractar serveis i comprar productes de proximitat, 猫tics i fabricats de manera respectuosa amb les persones i el medi ambient, i que es fan arribar a casa de la manera m茅s sostenible possible. Amb aquest nou mercat digital es pret茅n consolidar una opci贸 de compra amb valors a internet.

La Zona preveu cobrir les necessitats pr貌pies de cada 脿mbit de consum, des de l鈥檃limentaci贸 fins a la roba, passant pel subministrament energ猫tic o les finances. Alhora, vol ser un altaveu de bones pr脿ctiques de consum i tamb茅 informar脿 de l鈥檌mpacte de les nostres accions en les persones i el territori. Aquesta informaci贸 es materialitzar脿 en forma d鈥檃rticles al bloc i guies de consum espec铆fiques per a cada 脿mbit de consum.

A m茅s de ser una eina per la ciutadania, La Zona es posa al servei del petit comer莽 i de moltes entitats per resoldre les seves necessitats de visibilitzaci贸 a la xarxa. Aix铆, La Zona permet apropar aquestes entitats a la ciutadania i comercialitzar els seus productes i serveis, tant a particulars com a empreses. Una altra de les aspiracions de la plataforma 茅s atreure aquelles consumidores que no estan familiaritzades amb el consum conscient, per貌 que poden valorar molt positivament una eina que els ajudi a estalviar-se consums innecessaris i diners, i que els apropi alternatives amb un fort component hum脿, local i sostenible.


Qui impulsa el projecte?

Opcions

Cooperativa sense afany de lucre que promou el consum conscient. Ofereix informaci贸 en forma d鈥檃rticles i quaderns monogr脿fics. Tamb茅 acompanya i facilita la pr脿ctica del consum conscient a la seva comunitat de socis i s貌cies per mitj脿 de l鈥檕ferta d鈥檃vantatges econ貌mics i de gesti贸.

Ag猫ncia Talaia

Cooperativa sense afany de lucre dedicada a la comunicaci贸 i al periodisme. Elaboren treballs period铆stics, a m茅s de treballar en la sensibilitzaci贸 arreu del territori amb tallers i instal路lacions com a eina de transformaci贸 social. Tamb茅 ofereix serveis de comunicaci贸 corporativa i assessorament.

Coopdevs

Cooperativa amb experi猫ncia en el desenvolupament de programari lliure i en la participaci贸 en les seves respectives comunitats digitals. Tamb茅 han creat botigues a internet i mercats digitals.

Federaci贸 d鈥橝teneus de Catalunya

Entitat que agrupa 177 entitats d鈥檃rreu de Catalunya que desenvolupen activitats socioculturals i sense afany de lucre. Treballa per potenciar, facilitar i millorar la tasca de les entitats socioculturals atene铆stiques d鈥檃rreu del territori.

Fent Pa铆s

Empresa que promociona i comercialitza productes i serveis de petits establiments tur铆stics arreu de Catalunya per mitj脿 de capses regal d鈥檈xperi猫ncies.

Fundaci贸 Goteo

Treballa per fomentar i desenvolupar iniciatives de l鈥橢conomia Social i Solid脿ria per mitj脿 de les tecnologies obertes, la innovaci贸, l鈥檃cc茅s a finan莽ament i la generaci贸 de comunitat per mitj脿 d鈥檌mpulsar el canvi social i cultural cap a una societat m茅s 猫tica i col路laborativa.

Koiki

Empresa social de repartiment de paqueteria que fomenta una entrega mediambientalment sostenible i la creaci贸 de llocs de treball estables per a persones en risc d鈥檈xclusi贸.
Autor font: Directa.cat