Juny 5, 2021
Per Nord-Estl Libertari
2,557 vistes
La plaça Marquès de Camps mentre es fa una batucada aquest dissabte 5 de juny de 2021

La zona «més contaminada de Girona» canvia els cotxes per vianants, bicicletes i xerrades sobre el canvi climàtic 

Desenes de persones passen per la plaça Marquès de Camps per «passejar-hi tranquil·lament» 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 05/06/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, un dels punts més amb més volum de trànsit de la ciutat de Girona ha canviat totalment el seu aspecte habitual. Dels centenars de cotxes i motos que cada dia conflueixen a la plaça Marquès de Camps s’ha passat a les bicicletes, els vianants o les xerrades sobre model de mobilitat, al mig de la carretera. 

L’acció l’ha promogut el col·lectiu Rebel·lió o Extinció i ha comptat amb la participació de desenes de veïnes i veïns que han aprofitat per passejar per una zona, on a partir de les onze de la nit hi tornaran a passar vehicles. 

El membre de Rebel·lió o Extinció, Jordi Mateu, lamenta que l’actitud del Consistori gironí sigui “contrària” a la de la ciutadania que “reclama pacificar” la ciutat i “guanyar espai als cotxes“. “Tot i que la societat està compromesa amb el medi ambient, la seguretat i la salut pública, encara veiem entristits com l’Ajuntament mira més pels interessos econòmics“, lamenta. 

Mateu, però, deixa clar que malgrat que el consistori “no fa cas” a les reivindicacions no deixaran de fer accions “fins que se n’adonin que la gran majoria de gent vol un canvi“. “Aquí cada dia hi ha fum, ferralla, cotxes i soroll i hem fet evident que amb una mica de voluntat pot ser molt diferent“, assenyala. 

El col·lectiu Rebel·lió o Extinció ha tallat els quatre accessos a aquest espai per conscienciar les veïnes i els veïns de “la importància de reduir el nombre de cotxes a Girona“. Durant set hores, les desenes de veïnes i veïns que s’acosten a aquesta plaça poden gaudir de música, tallers o xerrades relacionades amb el medi ambient. 

Tot plegat, en el Dia Mundial que se celebra arreu i que ha volgut ser una continuació de la “revolta escolar” que es va fer ahir divendres a set centres públics de Girona per demanar que es redueixi el trànsit als voltants de les escoles. 

Suport de Revolta Escolar 

A l’acció d’aquest dissabte s’hi ha sumat el col·lectiu Revolta Escolar, que agrupa diversos centres educatius de la ciutat de Girona, el qual reclamen a l’Ajuntament gironí que redueixi el trànsit de vehicles al voltant de les escoles. Una de les que hi ha anat és la Susanna Turón que assenyala que zones com la carretera de Barcelona o l’avinguda Jaume I és molt necessari que es redueixi el nombre de vehicles. Ella és membre de la comunitat educativa de l’escola Àgora del barri de Sant Narcís i assegura que porten des de principi de curs reclamant un pas de vianants davant d’un dels accessos del centre que es van habilitar arran del covid-19. “Deu costar molt de pintar, perquè estem acabant el curs i encara no el tenim“, denuncia. 

Ahir divendres hi va haver una nova protesta de set escoles de Girona per tal que l’Ajuntament rebaixi el nombre de vehicles a la ciutat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com