Juny 24, 2022
Per Nord-Estl Libertari
240 vistes

Els sindicats convocants de la vaga a Ryanair lamenten que des de l’empresa “no s’ha respectat els serveis m铆nims” 

La vaga de Ryanair cancel路la un 煤nic vol a l’aeroport de Girona dels quinze programats avui 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilob铆 d’Onyar (la Selva, comtat de Girona) 24/06/2022.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, hi ha convocada per a aquest cap de setmana llarg de Sant Joan (del 24 al 26 de juny) i per al cap de setmana seg眉ent (del 30 de juny al 2 de juliol), la vaga de tripulants de cabina de Ryanair ha comen莽at aquest divendres a l’Aeroport Girona-Costa Brava (Vilob铆 d’Onyar (la Selva, comtat de Girona), coincidint amb l’inici de l’aturada laboral a totes les bases estatals de la companya a猫ria. Per貌, a l’Aeroport Girona-Costa Brava solament hi ha hagut vaga en un vol cancel路lat amb dest铆 a Brussel路les del total de quinze previstos per aquest divendres. 

Demanen que la companyia “es torni a asseure amb els sindicats” per pactar un conveni “digne i d’acord amb les lleis d’Espanya“. I 茅s que despr茅s de mesos de negociacions, Ryanair ha abandonat les negociacions, despr茅s d’establir un acord amb un altre sindicat que no t茅 representaci贸 dins el col路lectiu de tripulants de cabina de la companyia. A m茅s, segons explica Ibarzabal, aquest conveni “nom茅s contempla uns punts que ja s’havien guanyat des d’USOC i Sitcpla“. 

Per la vaga, el Ministeri de Treball va fixar serveis m铆nims amb una forquilla entre el 36% i el 80%, en funci贸 de la dist脿ncia i el transport alternatiu de cada aeroport. Uns topalls que des dels sindicats consideren “abusius“.  

A l’Aeroport Girona-Costa Brava s’havia previst mantenir el 53% de vols programats. Tanmateix, al final no ha estat aix铆 i s’efectuaran gaireb茅 tots els vols operats per Ryanair. Ibarzabal ha criticat la falta d’acci贸 del Govern espanyol, que titllen de “c貌mplice de les pol铆tiques il路legals de Ryanair“, per garantir els drets dels treballadors. 

Segons detallen els sindicats convocants d’aquesta vaga (USOC i Sitcpla), la companyia amb seu a Irlanda, “s’ha saltat els serveis m铆nims i ha garantit el 100% dels vols” convocant la totalitat dels seus empleats a cobrir aquests serveis m铆nims. “Ning煤 ha pogut fer vaga perqu猫 ens han convocat a tots a fer els serveis m铆nims i no hem pogut exercir un dret que 茅s constitucional; estem molt descontents“, ha detallat l’afiliat al USOC. Per aix貌, aquest mat铆, nom茅s s’han pogut personar a la terminal per manifestar-se una quinzena de treballadors que avui tenien vacances o estaven de gu脿rdia; la resta han hagut de treballar. Ara, els tripulants de cabina de la companyia esperen que el Govern espanyol “posi cartes en l’assumpte” i garanteixi el dret a vaga de cara al segon cap de setmana en qu猫 s’ha convocat. 

El que s铆 que ha provocat l’aturada s贸n retards de m茅s d’una hora en la sortida d’alguns vols de Ryanair.  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com