Setembre 25, 2021
Per Nord-Estl Libertari
173 vistes


La vacunaci贸 de les i dels adolescents de la Regi贸 Sanit脿ria de Girona ja supera la de les i dels joves. La Regi贸 Sanit脿ria de Girona ha administrat 3.405 terceres dosis durant la primera setmana 

M茅s de 3.000 joves participen en un macro botell贸 a la Devesa de Girona en temps de covid-19. L’Ajuntament de la ciutat ho veu dif铆cil de controlar i espera poder evitar-los durant les Fires  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 25/09/2021.- Llegim al Diari de Girona que la vacunaci贸 contra la covid-19 a la Regi贸 Sanit脿ria de Girona est脿 tenint m茅s 猫xit entre les i els adolescents que en les i els joves. De fet, segons el darrer balan莽 del Departament de Salut de la Generalitat, el 62,3% del col路lectiu de 12 a 19 anys ja t茅 la pauta completa, mentre que el percentatge en les i els joves de 20 a 29 anys 茅s del 61,8%. Aquesta darrera franja 茅s la que t茅 el percentatge m茅s baix de la poblaci贸. A m茅s, cal tenir present que fa m茅s temps que es poden vacunar que l’adolescent.  

L’obertura de vacunaci贸 per a persones de m茅s de 16 anys a tot el Principat de Catalunya es va produir el 30 de juny, mentre que l’activaci贸 per les i als adolescents de 12 a 15 anys no va ser efectiva fins al cap de m茅s d’un mes, al 3 d’agost. 

El poc 猫xit de vacunaci贸 entre les i els joves 茅s la principal causa del retroc茅s del ritme de vacunaci贸 al Principat de Catalunya que, com a conseq眉猫ncia, ha ocasionat que gaireb茅 70.000 dosis es caduquessin. Prova d’aix貌 ha sigut el poc 猫xit de vacunaci贸 en diversos punts que es van habilitar a les universitats catalanes. Al Principat de Catalunya es van posar 1.297 dosis i, a la Universitat de Girona, 84. 

Per altra banda, moltes de les vacunes que el Departament de Salut pensava administrar aquest mes, s’estan destinant com a terceres dosis per a persones amb immunosupressi贸 i usuaris de resid猫ncies. Segons el darrer balan莽, en la primera setmana que s’administren aquest tipus de dosis ja se n’han posat 3.405 a la Regi贸 Sanit脿ria de Girona. La campanya va comen莽ar divendres passat, quan el Departament de Salut va administrar unes 550 dosis al Palau de Fires de Girona i vint m茅s a una resid猫ncia de Cadaqu茅s (Serra de Rodes/Cap de Creus, Alt Empord脿, comtat de Peralada). Cal tenir present, que davant la disminuci贸 del ritme de vacunaci贸, el Departament de Salut concentrar脿 les dosis als centres d’atenci贸 prim脿ria a partir del mes que ve. 脡s per aix貌 que punts de vacunaci贸 massius com el de Girona i Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) tancaran les portes el 30 de setembre. D’altra banda, els punts d’Olot (la Garrotxa, comtat de Besal煤), Calonge i Sant Antoni (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona) i Ripoll (Ripoll猫s, comtat d’Osona) obriran dies puntuals i, finalment, a Blanes (la Selva mar铆tima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) i Calella (Alt Maresme, Maresme, comtat de Girona) es reconvertiran en punts de vacunaci贸 de la pr貌pia 脿rea b脿sica. 

Com a curiositat, a la ciutat de Girona s’habilitar脿 un espai a l’edifici de la seu gironina de la Generalitat durant tres setmanes per a segones dosis pendents. 

M茅s de 3.000 joves participen en un macro botell贸 a la Devesa de Girona en temps de covid-19 

Llegim al Diari de Girona que dijous a la nit la Devesa es va omplir d’universitaris en un macro botell贸 on van assistir m茅s de 3.000 joves, despr茅s que es fes una convocat貌ria massiva via Whatsapp. La convocat貌ria inicial era a les escales del pavell贸 de Fontajau, per貌 es van acabar concentrant al costat de l’esplanada de La Copa. La festa gironina va comen莽ar a quarts d’una de la nit i es va dissoldre a quarts de sis de la matinada. 

Altaveus amb m煤sica, alcohol i molta festa a l’aire lliure, per貌 芦sense cap baralla ni incident禄. Motiu que destaca tant el dispositiu dels Mossos d’Esquadra com el de la Policia Local de Girona, que van estar tota la nit patrullant per la zona, per explicar que no s’actu茅s per dissoldre la concentraci贸 multitudin脿ria. Tampoc es va fer cap identificaci贸. 

Aquesta no era la primera concentraci贸. El dijous de la setmana passada, coincidint amb l’inici del curs universitari i la represa de les classes a la Universitat de Girona, es va fer la primera convocat貌ria amb una assist猫ncia molt menys significativa que segurament va animar els joves a no perdre’s la d’aquest dijous. El col路lectiu reclama que es reobri l’oci nocturn perqu猫 puguin recuperar les festes als espais habituals. 

Des del Consistori de Girona s’assegura que 茅s complicat evitar aquest tipus de festes abans que es produeixin. 芦脡s dif铆cil de controlar perqu猫 te n’assabentes quan ja hi ha la concentraci贸, per貌 la policia est脿 alerta i procedeix com toca禄, va explicar ahir el regidor de seguretat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, en declaracions al Diari de Girona. 芦Davant l’acumulaci贸 de tanta gent, els dispositius policials s’asseguren que no hi hagi incidents禄. L’Ajuntament de Girona treballa per evitar que la concentraci贸 es reprodueixi per Fires de Sant Narc铆s. El primer tinent d’alcaldia, Quim Ayats, va assegurar que 芦hi haur脿 un refor莽 policial en zones sensibles i una coordinaci贸 estreta entre Mossos d’Esquadra i Policia Municipal禄. 

Ahir al mat铆, la Devesa estava plena de bosses de pl脿stic, gots buits, llaunes o ampolles d’alcohol entre altres deixalles espargides per sobre els bancs de i per terra.  

Entitats ecologistes de la ciutat van denunciar la deixadesa mentre feien aquesta reflexi贸: 芦Tenir cura dels nostres espais naturals 茅s f脿cil i compatible amb passar una bona estona禄.  

No s’ha detectat cap destrossa del mobiliari p煤blic ni de vehicles estacionats a la zona.  

El botell贸 de dijous a Girona no 茅s un fet a茂llat. Els joves d’arreu de Catalunya s’estan organitzant per poder seguir les festes despr茅s que tanquin els bars a la una de la matinada. De fet, la mateixa nit a Barcelona, coincidint amb l’inici de les festes de La Merc猫, es va fer un macro botell贸 als voltants de la pla莽a d’Espanya que va concentrar unes 15.000 persones i ahir es van produir vint detencions i una quarantena de jovers ferits en els aldarulls de la segona nit de macro entrompada per la Merc猫, 40.000 joves a la pla莽a d’Espanya, que va degenerar en destrosses, baralles i ferits, dels quals tres en estat greu.  

Tamb茅 a Barcelona, divendres 17 de setembre hi va haver una concentraci贸 multitudin脿ri al campus de la Universitat Aut貌noma de Barcelona (UAB), on van assistir 8.000 joves. 

脥ndex avui de risc de rebrot de covid-19: Girona 84.01 (Mitj脿) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 55 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 123 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 115.85 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 0.73 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). Cadaqu茅s 0 (Molt baix) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 0 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 1 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 36.87 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 0 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). Figueres 97.78 (Mitj脿) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 28 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 71 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 143.61 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 0.68 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). Olot 657.28 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 68 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 82 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 232.77 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 2.82 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). Calonge i Sant Antoni 445.4 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 9 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 19 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 153.26 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 2.91 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). Ripoll 173.79 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 5 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 12 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 93.58 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 1.86 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). Blanes 39.75 (Baix) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 9 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 20 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 46.12 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 0.86 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com