Agost 30, 2021
Per Nord-Estl Libertari
189 vistes

La vaccinació és obligatòria des d’avui per les treballadores i per als treballadors de cara al públic a la República Francesa  

Les treballadores i els treballadors que no presentin cap certificat s’enfronten a una polèmica suspensió del contracte i del sou 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat d’Empúries) 30/08/2021.- Llegim a VilaWeb que el passaport sanitari és obligatori a la Catalunya Nord i a tota la República Francesa per a fer tota mena d’activitats, com ara anar a un restaurant, assistir a un concert i agafar el tren. A partir d’avui, però, les restriccions s’endureixen i gran part de les treballadores i els treballadors de la Catalunya Nord i de tot l’Estat francès que treballen de cara al públic hauran de presentar-lo per a anar a la feina. 

Les treballadores i els treballadors que afecta aquesta disposició sanitària contra el covid-19, tant de les administracions públiques com del sector privat, hauran de mostrar el resultat d’una prova negativa o el certificat d’haver passat la malaltia o de tenir la vaccinació completa. Els directius seran els encarregats d’assegurar-se a través de l’aplicació TousAntiCovid Verif que totes les treballadores i tot els treballadors de cara al públic tinguin aquest certificat, inclosos els temporals i els externs. 

Si una treballadora o un treballador es nega a presentar-lo, es demanarà a l’empresari que li suspengui el contracte laboral fins que no el tingui. Això també inclou la interrupció del salari, però es pot fer que treballi en tasques que no requereixen el certificat. 

Concretament, els sectors que afectats són: Llocs d’activitat i lleure. Sales d’audicions, conferències, projeccions i reunions. Sales de concerts i actuacions. Cinemes. Museus i sales d’exposicions temporals. Festivals. Establiments esportius. Conservatoris, quan hi ha espectadors. Sales de jocs, jocs d’escapament i casinos. Parcs zoològics, parcs d’atraccions i circs. Carpes, tendes i estructures. Fires i exposicions. Seminaris professionals per a més de cinquanta assistents, quan es fan en un lloc extern a l’empresa. Biblioteques, excepte les universitàries i especialitzades. Esdeveniments culturals organitzats en establiments d’ensenyament superior. Recintes firals amb més de trenta parades o atraccions. Vaixells i creuers amb restauració o allotjament. Tots els esdeveniments culturals, esportius, lúdics o festius organitzats a l’espai públic o en un lloc obert al públic. 

Llocs de convivència 

Discoteques, clubs i bars de ball. Bars, cafeteries i restaurants, excepte menjadors, restaurants d’empreses, venda de menjar per a endur-se, parades de camions, serveis d’habitacions i esmorzars en hotels. 

Transports públics 

Transport de llarga distància, és a dir, trens de reserva, vols estatals o autocars interregionals. Centres comercials de més de 20.000 m² (la decisió l’ha de prendre el prefecte en cada cas). No caldrà que presentin el passaport sanitari les treballadores i els treballadors que, tot i dedicar-se en aquests sectors, són en espais no accessibles al públic, com ara oficines, o que treballin fora de l’horari d’atenció al públic. El pròxim enduriment de les restriccions serà el 15 de setembre. El personal dels establiments sanitaris haurà d’haver rebut almenys una dosi del vaccí abans d’aquesta data. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com