Agost 4, 2021
Per Nord-Estl Libertari
226 vistes

La treballadora que es volia la jubilaci贸 parcial al geri脿tric de Palafrugell anir脿 a judici per manca d’acord amb l’empresa 

COS lliurar脿 500 signatures al patronat de la Fundaci贸 Palafrugell Gent Gran en suport a la dona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona) 04/08/2021.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, la treballadora de 62 anys que es volia jubilar a la resid猫ncia Palafrugell Gent Gran (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona) i el patronat de la Fundaci贸 del centre aniran a judici, despr茅s de no arribar a cap acord.  

El dilluns a la tarda hi va haver una trobada de conciliaci贸 al Departament de Treball entre la dona i els responsables del geri脿tric. 

El comit猫 d’empresa de la resid猫ncia ha anunciat que en aquesta trobada nom茅s hi va anar una advocada en representaci贸 de l’empresa gestora del geri脿tric per dir que no volien arribar a cap acord i empla莽ava la dona a resoldre el cas als tribunals. Mentrestant, la COS entregar脿 al patronat de la Fundaci贸 del centre 500 signatures de ve茂nes i ve茂ns en suport a la treballadora. 

Al llarg de cinc diumenges, el comit猫 d’empresa ha convocat una taula informativa per denunciar el cas a les ve茂nes i als ve茂ns del municipi. A m茅s, feien una recollida de signatures per mostrar el suport a la treballadora de 62 anys que l’empresa no li concedeix la jubilaci贸 parcial. Al llarg d’aquestes jornades han recollit 500 signatures que ara lliuraran al patronat de la Fundaci贸. 

L’objectiu de la campanya 茅s aconseguir que l’empresa canvi茂 d’opini贸 i accepti la jubilaci贸 de la treballadora, que acumula gaireb茅 38 anys de cotitzaci贸 a la Seguretat Social. Per aix貌 el sindicat creu que la dona est脿 en ple dret de demanar una jubilaci贸 parcial del 50% amb un contracte de relleu. 

Davant de la negativa de l’empresa en concedir-li, el sindicat va optar per rec贸rrer a la via judicial, tot esperant arribar a un acord. Finalment, per貌, aquest acord sembla no arribar i la dona haur脿 d’anar a judici per aconseguir la jubilaci贸 parcial. 

El sindicat no descarta fer m茅s mobilitzacions abans del judici per mantenir la pressi贸 a l’empresa que gestiona el centre, Serveis de Salut Integrats del Baix Empord脿 (SSIBE), i el patronat de la Fundaci贸 del geri脿tric. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com